Årsstudium

Biologi nettbasert

Nettstudier

Biologi handler om å studere livet på jorda i et naturvitenskapelig perspektiv. Hvordan har livet på jorda oppstått? Hvordan evolverer arter? Hvordan påvirkes organismer av miljøet rundt seg? 

Kvinne sitter foran pc med utsikt

Fakta om programmet

Oppstart:
Høst 2024
Åpner for søking:
1. februar
Ordinær søknadsfrist:
15. april
Studieplasser:
30

Om studiet

Biologer studerer blant annet biologisk mangfold, matproduksjon, gener, celler og miljø.

Nettbasert årsstudium i biologi passer for deg som er interessert i det som skjer i naturen – både i et stort og et mikroskopisk perspektiv. Studiet passer for deg som trenger en fleksibel studiesituasjon og samtidig ønsker en grunnleggende innføring i fagområdet biologi, uansett hvor du bor.

Hva lærer du?

Årsstudiet gir deg en innføring i grunnleggende biologi. I tillegg til en generell introduksjon til biologien, består studiet av emner i cellebiologi, genetikk, human fysiologi, evolusjonsbiologi, botanikk og zoologi.

Nettstudiet kan utføres på hel- eller deltid og du kan selv velge grad av fremdrift.

Undervisning

Undervisningsspråk: Norsk

Oppbygging

Studiet består av seks emner på 10 studiepoeng hver. Tre tilbys på høsten og tre tilbys på våren. Du kan selv velge hvor mange emner du tar hvert semester, og kan derfor selv regulere intensiteten.

Andre opplysninger

Studenter og lærere kommuniserer via læringsplattformen Canvas, der leksjoner blir lagt ut, obligatoriske oppgaver leveres inn, og faglige diskusjoner forgår. Basert på de digitale undervisningsressursene skal du, på individuelt nivå, gjennomføre teoretiske og praktiske arbeidskrav.

Studiet er således et selvstudium der kommunikasjon med lærer og andre studenter ivaretas gjennom nettdiskusjon, veiledning og tilbakemelding på obligatoriske innleveringer.

Studiet krever derfor en viss grad av selvdisiplin og selvstendig arbeid. Det er en forutsetning at deltakerne behersker standard IKT-verktøy og har jevn tilgang til datamaskin.

Jobb- og karrieremuligheter

Et årsstudium gir en innføring i fagområdet, og kan være verdifull tilleggskompetanse. Årsstudier kan inngå i et annet studieprogram, eller være en fin inngang til videre studier på universitets- og høgskolenivå.

Lærere tar årsstudiet i biologi som videreutdanning og noen tar studiet som en del av en bachelorgrad i et annet fagfelt, eller som nyttig bakgrunn for videre studier i medisin, odontologi og veterinærfag.

 

Søknad og opptak

Søk Samordna opptak innen 15. april

Søknadsfrist er 1. mars for noen søkere

Opptakskrav

Generell studiekompetanse og matematikk R1 (eller matematikk S1 og S2) og enten Matematikk R2 eller Fysikk 1 og 2 eller Kjemi 1 og 2 eller Biologi 1 og 2 eller Informasjonsteknologi 1 og 2 eller Geofag 1 og 2 eller Teknologi og forskningslære 1 og 2.

Anbefalte forkunnskaper

Studiet bygger på kunnskaper tilsvarende Biologi 2.

Poenggrensene endrer seg fra år til år, avhengig av karakterene til de som søker studiene. Det gir altså bare en indikasjon på om du får studieplass.

Om poengberegning og poenggrenser i Samordna opptak

Karakterkalkulator på utdanning.no

Spørsmål om opptak til studiet?

Slik søker du

Kontakt opptakskontoret: opptak@uia.no