Bachelor i fysioterapi

Vil du bidra til å fremme god helse og livsmestring? Som utdannet fysioterapeut vil du få en viktig funksjon i samfunnet, og er sikret et variert og spennende yrke der kropp og bevegelse står sentralt. 

Studiested
Elverum
Studiet varer
3 år
Studieform
Heltid
Studiepoeng
180
Undervisningsspråk
NO
Oppstart
August (August 2024)
Pris
Semesteravgift
Ordinær søknadsfrist
15. apr. 2024

Studiestart

Studiestart er 19. august 2024 klokken 10.00. 

Om utdanningen

Bachelor i fysioterapi er studiet for deg som er interessert i kropp, bevegelse og funksjon, og som setter mennesket i sentrum. Gjennom studiet lærer du å jobbe undersøkende,forebyggende og behandlende. På denne måten kan du bidra til at mennesker skal kunne være i arbeid, delta i samfunnet og ha best mulig funksjonsevne ut ifra sine forutsetninger. 

Fysioterapi er en del av det medisinske fagfeltet og er et yrke hvor det stilles krav til både akademisk og praktisk kompetanse. Som student får du et godt praktisk innblikk i hva det vil si å være fysioterapeut, gjennom praksis og praksisrelevant veiledning.

Studieløpet består av en treårig utdanning etterfulgt av ett år i turnus. Fullført utdanning og turnus gir rett til autorisasjon som fysioterapeut - en beskyttet tittel som krever helseautorisasjon fra helsedirektoratet.

Målet med studiet er å fremme god helse hos mennesker i ulike livssituasjoner, livsfaser og med ulike funksjonsnivå og sykdomstilstander. I utdanningen vektlegges relasjonelle ferdigheter som gjør at du som fysioterapeut er i stand til å utvikle et trygt og tillitsfullt forhold til dine pasienter. Som fysioterapeut vil du kunne jobbe helsefremmende og forebyggende både på individ-, gruppe- og samfunnsnivå.

Jobbmuligheter

Fysioterapifaget har lange tradisjoner, og denne grunnutdanningen gir rom for et bredt spekter av arbeidsoppgaver.

Utdanningen gjør deg kvalifisert til å jobbe på fysioterapiklinikker, på rehabiliteringssentre, i tverrfaglige og medisinske team, på helsestasjoner og barnehager, i skoleverket, på frisklivssentraler, lærings- og mestringssentre, i hjemmetjenesten, på helsehus, på sykehjem og sykehus, eller i bedriftshelsetjenesten.

Søknadsfrist og opptak

15. april er søknadsfristen for deg med norsk, nordisk og utenlandsk utdanning.

1. mars er søknadsfristen for søknad om tidlig opptak, særskilt vurdering eller søknad om realkompetanse.

Opptakskravet er  generell studiekompetanse eller opptak på bakgrunn av realkompetanse

Les mer om søknad og opptak

Attester

Studiet krever følgende attester: Medisinsk attest og Politiattest. Du får mer informasjon om krav til attest når du får svar på søknaden din.

Les om politiattest her

Poenggrenser

Studiet er nytt i 2024 og vi har derfor ingen tidligere poenggrenser å vise til.

Studieplaner og emner

Her vil du finne studieplanen for dette studiet når den er klar.

Praksis

Praksis er en viktig del av dette studiet, og som student vil du ha 30 uker med obligatorisk praksis i løpet av studiet ditt. Det legges opp til praksisperioder av varierende varighet opp til 7 uker.

Praksis gjennomføres i hovedsak i primær- og spesialisthelsetjenesten, men også på andre relevante arenaer, som barnehage, skole, arbeidslivssektoren, frisklivssentraler eller frivillig sektor.

Det legges til rette for at du som student hos oss vil møte brukere i alle aldersgrupper og får anledning til å delta i tverrprofesjonelt samarbeid med studenter fra andre utdanninger, og med andre yrkesgrupper ved praksisstedene.

Et inkluderende studiemiljø

Hos oss vektlegger vi den gode kontakten mellom deg som student og våre dyktige faglærere, noe som gir tett oppfølging og et inkluderende miljø.

Studieprogrammet vektlegger også faglig-sosiale arrangementer, som forelesninger og paneldebatter med aktører fra praksisfeltet, og faglunsjer hvor dagsaktuell tematikk diskuteres av studenter og faglig ansatte.

Studiet samarbeider også tett med Studentorganisasjonen i Innlandet som arrangerer sosiale arrangementer.

Dette studiet tilhører: Fakultet for helse- og sosialvitenskap

Studenthistorier

Du kan også være interessert i

Ta kontakt

Har du spørsmål om søknad og opptakskrav kan du kontakte vårt opptakskontor på opptak@inn.no eller telefon 62 43 00 04.

Les mer om studiested Elverum her

For andre spørsmål om dette studiet kan du ta kontakt med studieadministrasjonen på hsv-studieadm-e@inn.no, eller ta kontakt med noen av våre ansatte.

Bilde av Linda Røset
Studieprogramansvarlig