Bachelor i kunstig intelligens - utvikling og anvendelse

Vil du utvikle en solid forståelse av KI-teknologien og bli ettertraktet innen et fagfelt som utvikler seg i rekordfart? Som student vil du ta del i utviklingen som får stor innvirkning på dagens og morgendagens arbeidsliv.

Studiested
Hamar
Studiet varer
3 år
Studieform
Heltid
Studiepoeng
180
Undervisningsspråk
NO + ENG
Oppstart
August
Pris
Semesteravgift
Ordinær søknadsfrist
15. apr. 2024
KI generert bilde av en rødhåret hen som ser forbauset ut. KI grafikk i grønt, gult og blått i bakgurnn. Ser ut som en tunnel.

Om utdanningen

Kunstig intelligens (KI) har potensiale til å øke effektiviteten og produktiviteten på arbeidsplassen, redusere kostnader og frigjøre tid for ansatte til å fokusere på mer kreative og komplekse oppgaver. KI kan også bidra til å analysere store mengder data raskt og nøyaktig og dermed gi bedre grunnlag for beslutninger. Dette kan være nyttig i for eksempel produktutvikling, innholdsproduksjon, forskning, markedsføring, risikovurdering, rekrutteringsprosesser og markedsutvikling.

Samtidig som KI kan være til stor nytte, kan teknologien også ha implikasjoner for fremtidens arbeidsmarked og hvilke jobber KI kan erstatte helt eller delvis. Vi er i en tid med økt bruk av KI i arbeidslivet. Det er derfor viktig for studenter å være i forkant og utvikle nye ferdigheter for å være relevante. I tillegg til tekniske ferdigheter, vil evner som kreativitet, problemløsning, emosjonell intelligens og mellommenneskelige ferdigheter fortsatt være viktige.

Evnen til å samarbeide med og håndtere både mennesker og KI-systemer på en effektiv måte vil være etterspurt. KI vil være en kraftig ressurs i arbeidslivet, og det er viktig å være bevisst på både mulighetene og utfordringene som følger med.

Bachelorprogrammet "Kunstig Intelligens – utvikling og anvendelse» er et studieprogram der studentene kan velge å fokusere kun på utvikling av verktøy for kunstig intelligens eller velge en mer tverrfaglig retning med både utvikling og anvendelse av KI.

Fullført studium åpner en rekke muligheter for videre masterstudier ved HINN avhengig av hvilke emnersammensettinger en har valgt på bachelorstudiet. 

Mer om Spillskolen 

Jobbmuligheter

En bachelorgrad i kunstig intelligens – utvikling og anvendelse vil kunne åpne mange dører.

Det er økende etterspørsel etter fagpersoner på fagfeltet, og en bachelorgrad vil gi deg ferdighetene og kunnskapen som er nødvendig for å utnytte karrieremulighetene. KI er kjent for sin evne til å løse komplekse problemer og drive innovasjon.

Ved å ta en bachelorgrad i utvikling og anvendelse av KI, får du muligheten til å lære de grunnleggende teknikkene og metodene som kreves for å utvikle KI-systemer og som kan bidra til å løse virkelige problemer.

KI-teknologi vil fortsette å utvikle seg i fremtiden, og som KI-utvikler vil du ha muligheten til å påvirke utviklingen og anvendelsen av denne teknologien. KI-utvikling krever en tverrfaglig tilnærming som kombinerer kunnskap fra datavitenskap, matematikk, ingeniørfag og psykologi. En bachelorgrad i KI vil gi deg en bred og mangfoldig utdanning som muliggjør å jobbe på tvers av forskjellige fagområder.

Søknadsfrist og opptak

15. april er søknadsfristen for deg med norsk, nordisk og utenlandsk utdanning.

1. mars er søknadsfristen for søknad om tidlig opptak, særskilt vurdering eller søknad om realkompetanse.

Opptakskravet er  generell studiekompetanse eller opptak på bakgrunn av realkompetanse.

Les mer om søknad og opptak

Poenggrenser

Studiet er nytt i 2024 og vi har derfor ingen tidligere poenggrenser å vise til.

Hva koster det?

Du må betale semesteravgift hvert semester. Mer om semesteravgift.

Studieplaner og emner

I studieplanen finner du informasjon om studiet med blant annet oversikt over emner, læringsmål og vurderingsformer. Velg studieplanen for det året du begynte på studiet for å finne informasjonen som gjelder for deg.

Så du etter en annen studieplan? Søk etter den i studieplan- og emnesøket.

Utveksling

Som student har du en unik mulighet til å reise på utveksling i løpet av fjerde og/eller femte semester. Et utvekslingsopphold vil gi deg minner for livet, i tillegg til internasjonal erfaring og kompetanse, som øker dine sjanser i arbeidsmarkedet.

Emnevalg ved utenlandsk institusjon må oppfylle kravene i studieplanen, og godkjennes på forhånd av Høgskolen i Innlandet.

Gå til vårt destinasjonssøk for å se dine muligheter.

Videre utdanningsmuligheter

Dette bachelorprogrammet gir grunnlag for å ta videre studier og spesialiseringer innen feltet. Nyutdannede kan søke seg inn på tilgjengelige mastergrader ved HINN relevante for de valgte valgemnene i 4. og 5. semester.

Studiested Hamar

Aktuelt

  • KI anbefaler nytt innovativt studium på Spillskolen 22. mars 2024 09:13

    Kunstig intelligens (KI) skaper behov for dyktige fagpersoner. Med en bachelor i Kunstig intelligens - utvikling og anvendelse stiller du langt frem i køen når et nytt arbeidsliv skal skapes.

  • Etablerer bachelorgrad i kunstig intelligens 21. des. 2023 12:10

    Høgskolen i Innlandet starter et unikt studietilbud som skal kombinere utvikling og anvendelse av kunstig intelligens, kompetanse som det er høy etterspørsel etter i samfunnet.

Ta kontakt

Har du spørsmål om søknad og opptakskrav kan du kontakte vårt opptakskontor på opptak@inn.no eller telefon 62 43 00 04.

Har du andre spørsmål om studieprogrammet kan du ta kontakt med Spillskolen på spillskolen@inn.no eller telefon 62 43 00 00.

Bilde av Sigrunn Wilhelmsen Solbakk
Studieveileder
Bilde av Bård R. Gunnerud
Undervisningsleder