Bachelor i Music Business and Production

Studiet for deg som vil bli en profesjonell nøkkelperson i musikkbransjen innen økonomi, prosjektledelse, artistutvikling og musikkproduksjon. Du vil få inngående kunnskap og kompetanse om bransjen.

Studiested
Rena
Studiet varer
3 år
Studieform
Heltid
Studiepoeng
180
Undervisningsspråk
NO + ENG
Oppstart
August
Pris
Semesteravgift
Ordinær søknadsfrist
15. apr. 2024

Om utdanningen

Bachelor i Music Business and Production gir en bred og omfattende innføring i musikkbransjen.

Studiet forbereder deg for forretningsmessige ledende og utviklende roller innenfor musikkbransjen, og gir deg forståelse for musikkbransjens arbeidsmåte, aktører og økonomiske system. Vi har et særskilt fokus på den digitale streaming-økonomien.

I dette studiet får du lære om samspillet mellom musikk som kultur, og musikk som produkt. Studiet er orientert mot musikkbransjens verdikjede og hovedinntektsstrømmer: Inntekter fra innspilt musikk, opphavsrettslige inntekter og inntekter fra livemusikk. 

Studiet tar for seg både business og produksjon, og har dermed innslag av økonomi, regnskap og markedsføring i tillegg til produksjon av musikk, da musikkbransjen også etterspør kompetanse innenfor dette. Du vil også få kunnskap om lydproduksjon, låtskriving og artistutvikling. I tillegg lærer du om musikkbransjen og markedet, og du vil få musikk- og kulturforståelse. Denne kunnskapen er viktig for å forstå bransjens helhet, dynamikk og får å kunne bidra til god forretningsmessig utvikling innenfor bransjen. 

Handelshøgskolen Innlandet har et omfattende samarbeid med musikkbransjen, og gjennom studiet vil du møte viktige personer i bransjen, både i undervisning og andre sammenhenger. Vi samarbeider med de fleste bedrifter i bransjen, som for eksempel plateselskap, musikkforlag, strømmetjenester, konsert- og festivalarrangører med flere.

Du har mulighet til å gjennomføre en ekstern praksis i studietiden hos en etablert bedrift i bransjen, samt reise på utveksling ved en utenlandsk utdanningsinstitusjon. I tillegg har foreleserne i musikkfagene en aktiv rolle i musikkbransjen. Dette gir deg gode muligheter for å bygge et godt nettverk og knytte kontakter for videre karriere.
 

Jobbmuligheter

Med en bachelor i Music Business and Production er du kvalifisert til å jobbe med produktutviklingsledelse i musikkindustrien i bred forstand.

Du kan jobbe som prosjektleder, artistmanager, arrangør, musikkprodusent, låtskriver, A&R (artistutvikling), artistbooker, Concert Promoter, markedsfører, Social Media Manager, Music Supervisor, musikkforlegger etc. I tillegg vil studiets innslag av økonomi og markedsføring også kunne gi deg en rekke andre jobbmuligheter i musikkbransjen, og andre bransjer.

Anbefalt utstyr

Det praktiske arbeidet i studiet baserer seg i stor grad på individuelle produksjoner og innleveringer, og det er derfor viktig at du anskaffer en egen laptop. Undervisningen vil foregå i Logic Pro X, da denne softwaren inneholder en bred startpakke med lyder og prosessorer. Har du allerede god kjennskap til et annet program, som Ableton eller FL Studio, kan du også velge å benytte dette.

All undervisning og veiledning vil foregå på Mac og i programmene Logic. Du vil også få tilgang til høgskolens egen videoserie som ressurs for å enklere kunne lære og ta i bruk programvarene på studiet.

Følgende utstyr anbefales og må være på plass til første forelesning i Music Production 1:

For deg som skal fokusere på låtskriving, recording og hovedsaklig enkle produksjoner: 

  • Apple MacBook Pro 13"  
  • Minst: 2,3 GHz Dual Core Intel Core i5
  • 8 GB minne og 256 GB lagringsplass.
  • De fleste modeller etter 2016 vil fungere

For deg som skal fokusere på musikkproduksjon og lage store produksjoner eller spille inn band:

  • Apple MacBook Pro 15’’
  • Minst: Intel Core i9 octa core prosessor, 2,4 GHz
  • 16GB RAM og 1024 GB SSD 
  • De fleste modeller etter 2019 vil fungere 

Du må også ha hodetelefoner med ledning - vi anbefaler:

  • Beyerdynamic DT 770 Pro 80 Ohm 
  • Beyerdynamic DT 880

Apple opererer med egne «utdanningspriser», så det kan være greit å kjøpe deres produkter i Apple Store, Eplehuset, Humac, men sjekk gjerne priser hos Elkjøp og Power også. 

Søknadsfrist og opptak

15. april er søknadsfristen for deg med norsk, nordisk og utenlandsk utdanning.

1. mars er søknadsfristen for søknad om tidlig opptak, særskilt vurdering eller søknad om realkompetanse.

Søknadsportalen åpner 1. februar

Opptakskravet er generell studiekompetanse eller opptak på bakgrunn av realkompetanse

Les mer om søknad og opptak

 

Poenggrenser

Studiet er nytt i 2024 og vi har derfor ingen tidligere poenggrenser å vise til.

Hva koster det?

Du må betale semesteravgift hvert semester. Mer om semesteravgift.

Studieplaner og emner

I studieplanen finner du informasjon om studiet med blant annet oversikt over emner, læringsmål og vurderingsformer. 

Så du etter en annen studieplan? Søk etter den i studieplan- og emnesøket.

Praksis

Du kan velge ekstern praksis som et valgemne i 5. eller 6. semester. I samarbeid med musikkbransjen vil du få mulighet til en praksisperiode hos etablerte bedrifter i bransjen. 

Eksempler på utplasseringsbedrifter som er egnet for praksis er for eksempel: Sony Music Entertainment, Warner Music Group, Universal Music Group, Spotify, Tidal, Playground Music, TONO, Gramo, Gramart, Music Norway, Warner Chappel Music, Sony Music Publishing, Universal Music Publishing, Live Nation, FKP Scorpio etc.

Praksis er ikke en obligatorisk del av studiet, men en god anledning til å bli kjent i musikkbransjen. Du får både satt den teoretiske opplæringen i en praktisk ramme, og bygget et nettverk med etablerte aktører i bransjer.
 

Utveksling

Som student har du en unik mulighet til å reise på utveksling i 4. semester.

Et utvekslingsopphold vil gi deg internasjonal erfaring og kompetanse, som øker dine sjanser i arbeidsmarkedet. Du får muligheten til å bygge et internasjonalt nettverk som du vil kunne bruke i jobbsammenheng senere i livet. I tillegg vil et studieopphold i utlandet gi deg minner for livet, og vil med andre ord øke utbyttet av utdanningen din på flere nivåer: faglig, karrieremessig, sosialt og personlig.

Vi samarbeider og har utvekslingsavtaler med flere utenlandske utdanningsinstitusjoner, se Utveksling.

Gå til vårt destinasjonssøk for å se dine muligheter.   

 

Videre utdanningsmuligheter

Studiet kvalifiserer for videre opptak hos oss til master i økonomi og ledelse med spesialisering markedsføringsledelse og master i offentlig ledelse og styring, samt andre masternivå i både inn- og utland. Forutsatt at du velger de valgemnene som kvalifiserer til videre opptak til masterstudiene.

Tidligere studenter har tatt master i låtskriving (MMus Songwriting) ved School of Music and Performing Arts ved Bath Spa University i England, Salford University i Manchester, og andre universiteter i England.

Det er også mulig å ta en master ved Universitetet i Agder.

Ta kontakt

Har du spørsmål om søknad og opptakskrav kan du kontakte vårt opptakskontor på opptak@inn.no eller telefon 62 43 00 04.
Har du andre spørsmål om studieprogrammet kan du ta kontakt med Handelshøgskolen Innlandet på handelshogskolen@inn.no eller telefon 62 43 05 10, eller noen av våre ansatte.

Bilde av Camilla Heier Haukåssveen
Studieveileder
Bilde av Jonas Bjälesjö
Studieprogramansvarlig