Bachelor i idrett - spesialisering i trenerrollen, deltid

Ønsker du å øke din kompetanse om trenerrollen? Studiet er nettbasert og kan fint kombineres med trenerjobb eller egen idrettskarriere. 

Studiested
Elverum
Studiet varer
4 år
Studieform
Deltid
Studiepoeng
180
Undervisningsspråk
NO
Oppstart
August
Pris
Semesteravgift
Ordinær søknadsfrist
15. apr. 2024

Om utdanningen

Studiet retter seg mot personer som har spesifikk interesse for trenerrollen, som jobber som trenere i dag eller som i fremtiden ønsker å jobbe med prestasjonsutvikling hos enkeltindivider og/eller grupper i idretten. Utdanningen er tilpasset deg som ønsker å ta en ren trenerutdanning og ikke en generell utdanning innen idrett. 

Bachelor i idrett - spesialsering i trenerrollen, deltid er organisert som et nett- og samlingsbasert deltidsstudium over fire år, og kjennetegnes av fleksibilitet og digitale arbeidsformer. Dette gjør det spesielt egnet for trenere og/eller utøvere som ønsker å øke sin kunnskap og kompetanse innen trenerrollen, men ikke har anledning til å studere heltid på studiestedet.  

Studiet byr på stor variasjon i fagsammensetning, med tett kobling mellom teori og praksis, og gir deg som student forskningsbasert kunnskap og kunnskapsbasert praksis. Studiet gir trenersertifisering i henhold til trenerløypa til Norges idrettsforbund.

Utdanningen krever stor grad av selvstendighet og modenhet, i tillegg er grunnleggende datakunnskap nødvendig for å gjennomføre studiet.

Det forventes en arbeidsinnsats på ca. 30 timer per uke gjennom fire år for å fullføre bachelorprogrammet. Tverrfaglighet og studentaktive læringsformer er viktige prinsipper for undervisningen og trenerpraksis vies mye oppmerksomhet.

Jobbmuligheter

Fullført studium gir en bred plattform for mange ulike jobber innen idretten og rett til tittelen bachelor i idrett - spesialisering i trenerrollen. Studiet gir ulik kvalifisering innenfor trenerløypa etter hvilken idrett man spesialiserer seg innenfor.

Studiet kvalifiserer deg til å praktisere som trener på ulike alders- og prestasjonsnivå i idretten. 

Andre karrieremuligheter kan være:

  • Trenerutvikler eller trenerveileder
  • Idrettskonsulent
  • Idrettspedagog
  • Koordinator, trener og sportssjef på programfag idrett / skoler med toppidrettsfag
  • Koordinator og veileder i Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité og særforbundene
  • Sportslig- og daglig leder

Enkelte av disse karrieremulighetene kan innebære at man må ta ytterligere utdanning. 

Om samlingene

Studiet krever at du er på samling én gang hvert semester. Samlingene er enten fysiske eller digitale, og varierer i tidspunkt fra semester til semester. Annen undervisning gjennomføres digitalt. 

 

Søknadsfrist og opptak

15. april er søknadsfristen for deg med norsk, nordisk og utenlandsk utdanning.

1. mars er søknadsfristen for søknad om tidlig opptak, særskilt vurdering eller søknad om realkompetanse.

Du trenger generell studiekompetanse eller realkompetanse på tilsvarende nivå for å bli tatt opp i dette studieprogrammet.

I tillegg må du dokumentere praksistilknytning i studietiden med signert praksiskontrakt med en klubb eller idrettslag tilknyttet Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité.

Les mer om søknad og opptak

Opptakskrav: praksisavtale og attester

Praksiskontrakt som skal lastes opp i søknaden din finner du her:

Kontrakt bokmål

Kontrakt nynorsk

Du får informasjon om krav til hvilke attester som kreves når du får svar på søknaden din. Les mer om attester og erklæringer her

Poenggrenser 2023

Ordinær kvote: Alle kvalifiserte
Kvote for førstegangsvitnemål: Alle kvalifiserte
Kvoter og poenggrenser kan du lese om her

Hva koster det?

Du må betale semesteravgift hvert semester. Mer om semesteravgift.

Studieplaner og emner

I studieplanen finner du informasjon om studiet med blant annet oversikt over emner, læringsmål og vurderingsformer. Velg studieplanen for det året du begynte på studiet for å finne informasjon som gjelder for deg.

Så du etter en annen studieplan? Søk etter den i studieplan- og emnesøket.

Praksis

Praksis er gjennomgående i alle fire år av studiet og gjennomføres i en idrettsklubb i studentens lokalmiljø. Avtale om gjennomføring av praksis i lokal klubb må vedlegges i søknaden  om opptak til studiet. Kontrakt med praksisklubb er et opptakskrav. Les mer under punktet "Opptakskrav: praksisavtale og attester."  

Mer informasjon om praksis i dette studiet finner du her.

Utveksling

Høgskolen i Innlandet søker å tilrettelegge for studieopphold i utlandet. Studiet har samarbeidsavtaler om utveksling med et utvalg internasjonale universiteter.

Utveksling må inngå som en del av den faglige virksomheten og kan ha ulik varighet. Alle utenlandsopphold må godkjennes av høgskolen på forhånd.

Grip sjansen og reis på utveksling! Et utvekslingsopphold er en opplevelse for livet, i tillegg til at det gir faglige og karrieremessige fordeler.

Ta kontakt med internasjonal koordinator på ditt studiested, vi er her for å hjelpe deg ut i verden!

Videre utdanningsmuligheter

Tar du praktisk-pedagogisk utdanning etter fullført studium blir du kvalifisert for arbeid som kroppsøvings- og idrettslærer. 

Fullført og bestått studium kan gi grunnlag for opptak til masterstudier hos oss og masterstudier i idrettsvitenskap ved andre institusjoner i inn- og utland.

Ved HINN kan du fortsette på master i kroppsøving og idrettmaster i treningsfysiologi og master i folkehelsevitenskap.

 

Studiested Elverum

Er du ansatt i Hæren?

Nå kan ansatte i Hæren få økt kompetanse i trenerrollen gjennom å følge Bachelor i trenerrollen. 

Dette studiet tilhører: Fakultet for helse- og sosialvitenskap

Studenthistorier

Ta kontakt

Har du spørsmål om søknad og opptakskrav kan du kontakte vårt opptakskontor på opptak@inn.no eller telefon 62 43 00 04.

For andre spørsmål om dette studiet kan du ta kontakt med studieadministrasjonen på postmottak-hsv@inn.no, eller ta kontakt med noen av våre ansatte

Bilde av Gry Anita Lunde
Studieprogramansvarlig
Bilde av Ingrid Kjærnet Hagen
Studieveileder