Årsstudium

IKT

Grimstad

Informasjons- og kommunikasjonsteknologi er viktig for utvikling og drift av alle virksomheter. I dette studiet kan du også velge fag som passer dine interesser og din bakgrunn.

To studenter sitter og jobber ved store pc-skjermer
Foto: UiA

Fakta om programmet

Studiepoeng:
60
Studiets varighet:
1 år
Organisering:
Heltid
Oppstart:
Høst 2024
Åpner for søking:
1. februar
Ordinær søknadsfrist:
15. april
Studieplasser:
20

Om studiet

Behovet for kvalifisert arbeidskraft innen informasjons- og kommunikasjonsteknologi (IKT) er stort. IKT årsstudium gir deg mulighet til å velge en fagkombinasjon som passer dine interesser og din bakgrunn.

Du kan velge mellom en studieretning i multimediedesign og video, som gir deg god kompetanse i design av digitale medieprodukter, og en studieretning i multimedieteknologi og -design, som gir deg en grunnleggende kompetanse innen web, programmering og design.

Hva lærer du?

Dersom du velger studieretningen i multimedieteknologi og -design, vil du lære grunnleggende programmering, webpublisering og design for digitale medier. I tillegg vil du få en grunnopplæring i fotografering.

Denne studieretningen tilsvarer første året til bachelorprogrammet i multimedieteknologi og -design. Dersom du fullfører årsstudiet, har du mulighet til å søke overgang til bachelorprogrammet.

Dersom du velger studieretningen i multimediedesign og video, vil du få grunnleggende kunnskaper i multimediedesign, foto og video. Dette vil gjøre deg i stand til å produsere multimedieinnhold i form av foto, video og grafikk, med et reflektert forhold til design og brukervennlighet. 

Undervisning

Undervisningsspråk: Norsk (enkelte emner kan bli gitt på engelsk)

Studiemiljø

Ifølge IKT-studenter er det et svært godt studiemiljø, og et tett samarbeid mellom studenter og ansatte. Den balanserte kjønnsfordelingen, med omtrent like mange jenter som gutter, bidrar til å skape et inkluderende miljø blant studentene på linjen.

Campus Grimstad skårer også høyt på det faglige og sosiale i den nasjonale studentundersøkelsen, Studiebarometeret. Vårt campus er kjent blant våre studenter for sitt fantastiske studiemiljø og for å være en rimelig by å bo i.

Denne studentbyen tilbyr en rekke spennende muligheter - få et innblikk her!

Linjeforening

Beta er studentforeningen for datastudentene ved UiA. Følg eller spør dem gjerne for innblikk i studenttilværelsen (UiA tar ikke ansvar for innhold og svar gitt av studentforeninger)

Jobb- og karrieremuligheter

Din tidligere bakgrunn kombinert med årstudiet i IKT kan gi deg flere jobbmuligheter. Dersom du tar dette årsstudiet i tillegg til tidligere utdanning, kan du gjøre spesiell nytte av det du lærer innen ditt fagfelt.

Videre studier

Dine muligheter for videre utdanning vil avhenge av din fagprofil. Dersom du fullfører studieretningen i multimedieteknologi og -design, vil du ha mulighet til å søke overgang til bachelorprogrammet i multimedieteknologi og -design 2. året.

Søknad og opptak

Søk Samordna opptak innen 15. april 

Søknadsfrist er 1. mars for noen søkere

Opptakskrav

Generell studiekompetanse.

Poenggrenser ved forrige opptak

Poenggrensene endrer seg fra år til år, avhengig av karakterene til de som søker studiene. Det gir altså bare en indikasjon på om du får studieplass.

  • Førstegangsvitnemålkvote (skolepoeng): Alle kvalifiserte
  • Ordinær kvote (konkurransepoeng): Alle kvalifiserte

Om poengberegning og poenggrenser i Samordna opptak

Karakterkalkulator på utdanning.no

Spørsmål om opptak til studiet?

Slik søker du

Kontakt opptakskontoret: opptak@uia.no

Kontakt

Studiet leveres av Fakultet for teknologi og realfag