Årsstudium i økonomi og administrasjon

Lurer du på om en karriere innen økonomi kan være noe for deg? Studiet gir deg en grunnleggende innføring i økonomi og administrasjon, og et godt utgangspunkt for videre studier.

Studiested
Lillehammer
Studiet varer
1 år
Studieform
Heltid
Studiepoeng
60
Undervisningsspråk
NO
Oppstart
August
Pris
Semesteravgift
Ordinær søknadsfrist
15. apr. 2024

Om utdanningen

Et årsstudium i økonomi og administrasjon passer for deg som ønsker grunnleggende kunnskap innen økonomi og administrasjon. Studiet kan også være aktuelt dersom du vurderer en bachelorutdanning innen dette området.

Dersom du primært er interessert i et frittstående årsstudium, som for eksempel supplement til tidligere utdanning, anbefales det å ta årsstudiet med emnene Innføring i innovasjon og entreprenørskap, Brand Management og Etikk og samfunnsansvar.

Søker du derimot årsstudiet med tanke på å holde senere studiemuligheter i økonomifag åpne, bør du velge emnene Matematikk, Statistikk og Mikroøkonomi 1. Disse emnene er primært verktøyfag for senere studier og gir deg et årsstudium som er identisk med første år i bachelorutdanningen i økonomi og administrasjon. Du kan da fortsette på bachelorutdanningen i økonomi og administrasjon ved å søke Samordna Opptak. 

Jobbmuligheter

Du kan jobbe med enklere økonomioppgaver i privat og offentlig sektor. Sammen med annen høyere utdanning gir studiet et godt grunnlag for å arbeide som saksbehandler, rådgiver eller mellomleder.

Søknadsfrist og opptak

15. april er søknadsfristen for deg med norsk, nordisk og utenlandsk utdanning.

1. mars er søknadsfristen for søknad om tidlig opptak, særskilt vurdering eller søknad om realkompetanse.

Opptakskravet er  generell studiekompetanse eller opptak på bakgrunn av realkompetanse

Poenggrenser 2023

Ordinær kvote: 35,1
Kvote for førstegangsvitnemål: Alle kvalifiserte
Kvoter og poenggrenser kan du lese om her

Hva koster det?

Du må betale semesteravgift hvert semester. Mer om semesteravgift.

Studieplaner og emner

I studieplanen finner du informasjon om studiet med blant annet oversikt over emner, læringsmål og vurderingsformer. Velg studieplanen for det året du begynte på studiet for å finne informasjonen som gjelder for deg.

Så du etter en annen studieplan? Søk etter den i studieplan- og emnesøket.

Utveksling

Det er ikke anledning til utenlandsopphold på årsstudiene. Dette vil først være aktuelt dersom man går videre til en bachelorutdanning.

Videre utdanningsmuligheter

Studenter som ønsker å ta en bachelorgrad i økonomi og administrasjon etter fullført årsstudium, kan søke seg inn på Bachelor i økonomi og administrasjon via Samordna opptak. Dersom de kommer inn vil de få godkjent alle emnene fra årsstudiet, og får hjelp av studieveileder til å sette opp en individuell utdanningsplan for de to årene som gjenstår for å oppnå bachelorgrad.

Studiested Lillehammer

Ta kontakt

Har du spørsmål om søknad og opptakskrav kan du kontakte vårt opptakskontor på opptak@inn.no eller telefon 62 43 00 04.
Har du andre spørsmål om studieprogrammet kan du ta kontakt med Handelshøgskolen Innlandet på handelshogskolen@inn.no eller telefon 62 43 05 10, eller noen av våre ansatte.

Bilde av Nina Hafstad
Studieveileder
Bilde av Guttorm Steig Gunstad
Studieprogramansvarlig