Bachelor

Økonomi og administrasjon

Kristiansand

Studiet gir deg en solid og ettertraktet økonomiutdanning fra Handelshøyskolen ved UiA, som er blant Norges ledende handelshøyskoler.

Fakta om programmet

Studiepoeng:
180
Studiets varighet:
3 år
Organisering:
Heltid
Oppstart:
Høst 2024
Ordinær søknadsfrist:
15. april
Studieplasser:
150

Om studiet

Studiet i økonomi og administrasjon ved Handelshøyskolen, UiA, er en vei til en fremtidsrettet karriere innenfor næringsliv, organisasjoner og offentlig sektor. Gjennom en kombinasjon av teori og praktiske prosjekter, får studentene et solid fundament i økonomiske prinsipper, ledelse og organisasjonsutvikling.

Studerer du hos oss får du utdanning av høy, internasjonal kvalitet. Vi er én av tre norske handelshøyskoler med internasjonal AACSB-akkreditering. Et vitnemål fra Handelshøyskolen ved UiA vil kunne gi deg mange fordeler i fremtiden. I tillegg har økonomistudentene en aktiv linjeforening, Mercurius, som bidrar aktivt til det gode studentmiljøet. 

 

Hva lærer du?

I løpet av studiet lærer du hvordan en virksomhet ledes og administreres. Du lærer også å innhente og analysere informasjon som gir deg grunnlag for å foreta beslutninger, samt å reflektere over etiske utfordringer knyttet til ulike beslutningsalternativ.

I de to første studieårene tilegner du deg grunnleggende kunnskap innenfor bedriftsøkonomi, samfunnsøkonomi, markedsføring, organisasjons- og ledelsesfag samt metode. I tredje studieår kan du enten velge utveksling eller valgemner i høstsemesteret, mens vårsemesteret består av obligatoriske emner og bacheloroppgave. Du kan også velge HR i norsk arbeidsliv på 60 studiepoeng i Grimstad som tredje studieår. 

Du finner detaljert informasjon om studiets oppbygning og innhold i studieplanen:

Undervisning

Undervisningsspråk: Norsk (enkelte emner kan bli gitt på engelsk)

Utveksling

I bachelorprogrammet i økonomi og administrasjon kan du søke om utveksling i femte semester.

Hit kan du reise på utveksling i dette studiet

Alt du trenger å vite om utveksling

Handelshøyskolen ved UiA er internasjonalt akkreditert av AACSB (the Association to Advance Collegiate Schools of Business). Akkrediteringen åpner dørene for samarbeid med gode institusjoner verden over. Handelshøyskolen ved UiA har samarbeidsavtale med mange universiteter og høyskoler i utlandet. Dette gir deg mulighet til å dra på utveksling til gode institusjoner andre steder i verden. 

Handelshøyskolen ved UiA oppfordrer alle sine studenter til å dra på et utvekslingsopphold i løpet av studietiden, for å få en ytterligere fordypning og faglig bredde. I tillegg vil et utvekslingsopphold gi deg et sosialt utbytte og en større innsikt i og forståelse for internasjonale og globale spørsmål og utfordringer. For mange gir utvekslingsoppholdet også en mulighet for internasjonal nettverksbygging. 

Studiemiljø

"På økonomi og administrasjon bachelorstudiet er studentmiljøet preget av samarbeid og fellesskap. Vi jobber tett sammen i gruppearbeid og prosjekter, noe som stimulerer til samarbeid og utveksling av kreative ideer og kunnskap. I tillegg er det mye sosialt med linjeforeningen og de andre økonomistudentene."

Thomas Knutsen, økonomistudent

Studentmiljøet er svært godt, og vi tror du vil kjenne på en nærhet til både studenter og forelesere.

Mercurius er linjeforeningen for økonomistudentene. En linjeforening er en studentorganisasjon for et bestemt studium eller studieretning. Mercurius jobber for å skape samhold mellom studentene på tvers av kull, og står for både sosiale arrangement og faglig påfyll. 

  • Linjeforeningen Mercurius på Instagram
  • Linjeforeningen Mercurius på Facebook

 

Jobb- og karrieremuligheter

Det beste med å studere økonomi og administrasjon er at det gir deg et solid fundament av ferdigheter og kunnskap som er svært ettertraktet i dagens arbeidsmarked.

Hva kan du bli?

Etter en bachelor i økonomi og administrasjon fra Handelshøyskolen ved UiA, kan du gå rett inn i roller som økonomikonsulent, finansanalytiker eller bedriftsrådgiver i spennende selskaper. Vår utdanning gir deg nøkkelverktøyene for å lykkes og vokse i økonomibransjen. Utdanningen gir også et godt grunnlag for å starte egen virksomhet.

Videre studier

Bachelorstudiet kvalifiserer for videre studier på masternivå – både i Norge og i utlandet. Opptakskravene ved det enkelte masterstudium, i tillegg til karakterene, bestemmer hva du kan studere videre. Vær oppmerksom på at endringer i opptakskrav kan forekomme.

Aktuelle masterstudier på UiA:

Kan du ta master andre steder enn på UiA?

Ja, studiet kvalifiserer for masterstudier også andre steder. Det er opptakskontoret ved studiestedet som tilbyr masteren som må vurdere om du er kvalifisert ut ifra deres opptakskrav. Siden opptakskrav kan endre seg, må det enkelte studiested du vil søke svare spesifikt på dette.

Søknad og opptak

Søk Samordna opptak innen 15. april 

Søknadsfrist er 1. mars for noen søkere

Opptakskrav

Generell studiekompetanse.

Anbefalte forkunnskaper

Godt grunnlag i matematikk, for eksempel R1/(S1 + S2). Et godt grunnlag i engelsk og bedriftsøkonomiske fag anbefales også.  

Poenggrenser ved forrige opptak

Poenggrensene endrer seg fra år til år, avhengig av karakterene til de som søker studiene. Det gir altså bare en indikasjon på om du får studieplass.

  • Førstegangsvitnemålkvote (skolepoeng): 47,0
  • Ordinær kvote (konkurransepoeng): 49,0

Om poengberegning og poenggrenser i Samordna opptak

Karakterkalkulator på utdanning.no

Spørsmål om opptak til studiet?

Slik søker du

Kontakt opptakskontoret: opptak@uia.no

Studiet leveres av Handelshøyskolen ved UiA