5-årig master

Økonomi og administrasjon - siviløkonomutdanning

Kristiansand

Få en anerkjent siviløkonomiutdanning av høy kvalitet. Handelshøyskolen ved UiA har internasjonal AACSB-akkreditering.

Fakta om programmet

Studiepoeng:
300
Studiets varighet:
5 år
Organisering:
Heltid
Oppstart:
Høst 2024
Åpner for søking:
1. februar
Ordinær søknadsfrist:
15. april
Studieplasser:
100

Om studiet

Setter du deg høye mål? Ønsker du å bidra til verdiskaping? Ser du for deg en fremtidig lederstilling? Studerer du hos oss får du anerkjent utdanning av høy kvalitet. Vi er én av tre norske handelshøyskoler med internasjonal AACSB-akkreditering. Et vitnemål fra Handelshøyskolen ved UiA vil kunne gi deg mange fordeler i fremtiden.

 

Hva lærer du?

Masterprogrammet i økonomi og administrasjon gir deg solid teoretisk og empirisk innsikt innen fagområder knyttet til økonomi og administrasjon. Utdanningen gir i tillegg analytiske ferdigheter som gjør deg i stand til å anvende din teoretiske og empiriske innsikt på problemstillinger du møter i arbeidslivet og i samfunnet.  

I løpet av studiet lærer du hvordan en virksomhet ledes og administreres. Du lærer å innhente og analysere informasjon som grunnlag for beslutninger, samt å reflektere over etiske utfordringer knyttet til ulike beslutningsalternativ. Globale spørsmål, hvordan globalisering og globale forhold kan påvirke virksomheter og markeder, samt hvordan virksomheter kan respondere på dette, er også vektlagt.

I de to første studieårene tilegner du deg grunnleggende kunnskap innenfor bedriftsøkonomi, samfunnsøkonomi, markedsføring, organisasjons- og ledelsesfag samt metode. I tredje studieår kan du velge enten utveksling eller valgemner i høstsemesteret, mens vårsemesteret består av obligatoriske emner og bacheloroppgave. Du kan også velge HR i norsk arbeidsliv på 60 studiepoeng i Grimstad som tredje studieår.

I de to siste årene kan du spesialisere deg ytterligere i Analytical Finance, økonomisk styring eller International Business

Som siviløkonomstudent på UiA vil du dra nytte av kompetansen og bredden i fagmiljøet gjennom hele studieløpet og særlig i tilknytning til arbeidet med masteroppgaven. 

Undervisning

Undervisningsspråk: Norsk og engelsk (To av masterspesialiseringene gis på engelsk)

Praksis

Handelshøyskolen ved UiA tilbyr mulighet for praksis/internship i masterdelen av siviløkonomutdanningen. I nest siste semester kan du søke om internship (praksisplass) i en lokal virksomhet i Agder eller i en nordisk virksomhet i en fremvoksende økonomi i Asia eller Afrika. 

Praksis lokalt tas i kombinasjon med to valgemner ved Handelshøyskolen ved UiA. Aktuelle praksisvirksomheter kan være 3B Fibreglass, Sparebanken Sør, Skagerak Maturo, Agder Energi og NHO Agder. 

Dersom du får tildelt internship i utlandet kombinerer du dette med utveksling ved et samarbeidsuniversitet i det landet du reiser til. Eksempler på praksisvirksomheter i disse landene er Yara, Equinor, den norske ambassaden, Innovasjon Norge, Jotun, Det Norske Veritas, Noratel, IKEA, Aker Solutions og Kongsberg Maritime.

Antall plasser er begrenset. Oppnådde karakterer i studiet og match mellom student og virksomhet er sentrale kriterier ved tildeling av internship.

Utveksling

Du kan søke om utveksling både i femte og niende semester.

Hit kan du reise på utveksling i dette studiet

Alt du trenger å vite om utveksling

Handelshøyskolen ved UiA er internasjonalt akkreditert av AACSB (the Association to Advance Collegiate Schools of Business). Akkrediteringen åpner dørene for samarbeid med gode institusjoner verden over. Mange studenter benytter seg av muligheten til å dra på utveksling gjennom en av våre mange samarbeidsavtaler med universiteter og høyskoler i utlandet.

Handelshøyskolen ved UiA oppfordrer alle sine studenter til å dra på et utvekslingsopphold i løpet av studietiden. Et utvekslingsopphold vil gi deg mulighet for fordypning og faglig bredde ut over det programmet tilbyr. I tillegg vil et utvekslingsopphold gi deg et sosialt utbytte og en større innsikt i og forståelse for internasjonale og globale spørsmål og utfordringer. For mange gir utvekslingsoppholdet også en mulighet for internasjonal nettverksbygging. 

Studiemiljø

"På økonomi og administrasjon bachelorstudiet er studentmiljøet preget av samarbeid og fellesskap. Vi jobber tett sammen i gruppearbeid og prosjekter, noe som stimulerer til samarbeid og utveksling av kreative ideer og kunnskap. I tillegg er det mye sosialt med linjeforeningen og de andre økonomistudentene."

Thomas Knutsen, økonomistudent

Studentmiljøet er svært godt, og vi tror du vil kjenne på en nærhet til både studenter og forelesere.

Mercurius er linjeforeningen for økonomistudentene. En linjeforening er en studentorganisasjon for et bestemt studium eller studieretning. Mercurius jobber for å skape samhold mellom studentene på tvers av kull, og står for både sosiale arrangement og faglig påfyll. 

  • Linjeforeningen Mercurius på Instagram
  • Linjeforeningen Mercurius på Facebook

Strukturering av studiet

Studiet er organisert som en 3 + 2 modell. De tre første årene er identiske med bachelorprogrammet i økonomi og administrasjon, og de to siste årene er identiske med det toårige masterprogrammet i økonomi og administrasjon – siviløkonom. Ved opptak til det femårige programmet har du studieplass i alle fem studieår. Du kan likevel velge å avslutte etter tre år og få et bachelorvitnemål.

Jobb- og karrieremuligheter

Med en solid forankring i økonomisk teori og strategisk ledelse, gir studiet deg et konkurransefortrinn for roller som økonomisjef, konsulent, bedriftsleder, finansanalytiker, eller andre lederstillinger hvor analytiske og ledelsesmessige ferdigheter er avgjørende.

Hva kan du bli?

Siviløkonomer jobber i det private næringsliv og i offentlig sektor, for eksempel i bank, forsikring, revisjon, konsulentvirksomhet, departementer og andre offentlige virksomheter. I tillegg finner vi siviløkonomer i utdanningsinstitusjoner og ideelle organisasjoner. Siviløkonomer er rustet for varierte arbeidsoppgaver – alt fra saksbehandling, prosjektledelse, økonomisk styring, regnskap og finans til strategi, ledelse og merkevarebygging. Utdanningen gir også et godt grunnlag for å starte egen virksomhet.

Videre studier

Fullført studium kan kvalifisere for opptak til doktorgradsutdanningen (ph.d.) på Handelshøyskolen ved UiA, eller til andre doktorgradsprogram i Norge og internasjonalt. 

Søknad og opptak

Søk Samordna opptak innen 15. april 

Søknadsfrist er 1. mars for noen søkere

Opptakskrav

Generell studiekompetanse + spesielle krav i matematikk: R1/(S1 + S2)

Anbefalte forkunnskaper

Et godt grunnlag i engelsk, matematikk og bedriftsøkonomiske fag. 

Poenggrenser ved forrige opptak

Poenggrensene endrer seg fra år til år, avhengig av karakterene til de som søker studiene. Det gir altså bare en indikasjon på om du får studieplass.

  • Førstegangsvitnemålkvote (skolepoeng): 44,9
  • Ordinær kvote (konkurransepoeng): 44,8

Om poengberegning og poenggrenser i Samordna opptak

Karakterkalkulator på utdanning.no

Spørsmål om opptak til studiet?

Slik søker du

Kontakt opptakskontoret: opptak@uia.no

Spørsmål om innholdet i studiet?

Bilde av Kerttu Pauliina Kettunen
Førsteamanuensis
E-post
kerttu.kettunen@uia.no
Telefon
+47 38 14 11 26
 
Bilde av Patricia Alejandra Quiroga
Rådgiver
E-post
patricia.a.quiroga@uia.no
Telefon
+47 38 14 20 74

Kontakt

Studiet leveres av Handelshøyskolen ved UiA