Årsstudium i offentlig styring, ledelse og økonomi

Et deltidsstudium for deg som ønsker mer kunnskap om ledelse, forvaltningsøkonomi og stats- og kommunalkunnskap. Studiet gir deg en grundig innføring i det politiske systemet.

Studiested
Rena
Studiet varer
2 år
Studieform
Samlingsbasert, Deltid og Nettbasert
Studiepoeng
60
Undervisningsspråk
NO
Oppstart
August
Pris
Semesteravgift
Ordinær søknadsfrist
15. apr. 2024

Om utdanningen

I dag er behovet for formell lederutdanning i offentlig virksomhet stort, og det er viktig for alle offentlige virksomheter å få til tverrfaglig kompetanseheving innen økonomi og organisasjons- og ledelsesfag. Dette med sikte på på kunne gi tjenestetilbudet høy kvalitet og sikre rett ressursutnyttelse i virksomheten.

Deltidsstudiet i offentlig styring, ledelse og økonomi er et utdanningstilbud for medarbeidere i offentlig sektor som er i, eller som ønsker å kvalifisere seg til, lederstillinger i det offentlige. Du vil møte engasjerte og dyktige forelesere som legger vekt på å knytte teori til praksis.

Studiet er tilrettelagt for deg som ønsker å ta studier ved siden av jobb, og passer også godt som første steg mot en bachelorgrad, eller som videreutdanning for deg som ønsker en karriere som leder i offentlig sektor.

Jobbmuligheter

I kombinasjon med annen utdanning og/eller erfaring fra arbeid i offentlig sektor vil studiet gi deg kompetansen som kreves for å kunne utøve ledelse i kommuner, fylkeskommuner og annen offentlig virksomhet.

Du kunne utøve ledelse i komplekse organisasjoner med store krav til tverrfaglig samarbeid og samspill med andre virksomheter. Videre vil du blant annet ha kunnskap om grunnleggende prinsipper for økonomi-, budsjett- og resultatstyring i offentlig sektor, samt ha en forståelse for forskjellige ledelsesformer og medarbeidernes utviklings- og kunnskapsnivå.

Om samlinger og oppmøte

Samlinger

Studiet er samlingsbasert med 4-5 todagers-samlinger per semester. Samlingene foregår på dagtid i ukedager. Undervisningen er ikke obligatorisk, men studentene oppfordres til å møte til undervisningen for å få best mulig faglig utbytte av studiet.

Hvor mye tid må jeg regne med å bruke på dette studiet?

Som deltidsstudent bør du forvente å bruke i gjennomsnitt mellom 15 og 20 timer per uke på all studieaktivitet, hvor du deltar på samlinger, leser pensum og jobber med oppgaver.

Eksamen

Studiet har både skriftlige skoleeksamener og hjemmeeksamener. Skriftlige skoleeksamener avholdes ved studiested Rena. Se studieplanens emnebeskrivelse og vurderingsform for det enkelte emnet som inngår i studiet. 

Søknadsfrist og opptak

15. april er søknadsfristen for deg med norsk, nordisk og utenlandsk utdanning.

1. mars er søknadsfristen for søknad om tidlig opptak, særskilt vurdering eller søknad om realkompetanse.

Opptakskravet er  generell studiekompetanse eller opptak på bakgrunn av realkompetanse

Les mer om søknad og opptak

 

Poenggrenser 2023

Ordinær kvote: Alle kvalifiserte
Kvote for førstegangsvitnemål: Alle kvalifiserte
Kvoter og poenggrenser kan du lese om her

Hva koster det?

Du må betale semesteravgift hvert semester. Mer om semesteravgift.

Studieplaner og emner

I studieplanen finner du informasjon om studiet med blant annet oversikt over emner, læringsmål og vurderingsformer. Velg studieplanen for det året du begynte på studiet for å finne informasjonen som gjelder for deg.

Så du etter en annen studieplan? Søk etter den i studieplan- og emnesøket.

Utveksling

Det er ikke anledning til utenlandsopphold på årsstudiene. Dette vil først være aktuelt dersom man går videre i en bachelorutdanning.

Videre utdanningsmuligheter

Årsstudium i offentlig styring, ledelse og økonomi kan brukes som supplement til annen utdanning eller kan sammen med fullført halvårsstudium i kunnskapsledelse utgjøre en fordypning i en sammensatt bachelorgrad. Du vil da får en fordypning og spisskompetanse som er relevant for stillinger i sentrale stabsfunksjoner, for eksempel i personal- og organisasjonsavdelinger.

Ta kontakt

Har du spørsmål om søknad og opptakskrav kan du kontakte vårt opptakskontor på opptak@inn.no eller telefon 62 43 00 04.


Har du andre spørsmål om studieprogrammet kan du ta kontakt med Handelshøgskolen Innlandet på handelshogskolen@inn.no eller telefon 62 43 05 10, eller noen av våre ansatte.

Bilde av Christina Harviken
Studieveileder
Bilde av Mona Strand
Studieprogramansvarlig