5-årig master

Kunstig intelligens

Grimstad

Utviklingen innen kunstig intelligens går fremover med enorm hastighet. Dette studiet gir deg et unikt konkurransefortrinn i en IT-verden i stadig endring. 

En pc-skjerm med koder

Fakta om programmet

Studiepoeng:
300
Studiets varighet:
5 år
Organisering
Heltid
Oppstart:
Høst 2024
Åpner for søking:
1. februar
Ordinær søknadsfrist:
15. april
Studieplasser:
35

Om studiet

Du vil gjennom hele det femårige studieløpet fordype deg innenfor kunstig intelligens. De første tre årene er i tett samarbeid med bachelorutdanningen i data, og de to siste årene er i samarbeid med masterutdanningen AI og IoT.

Du vil samarbeid med våre verdensledende forskere hvor du kan fordype deg innenfor nyskapende informasjonsteknologi inkludert maskinlæring og dyp læring. Du vil lære å utvikle banebrytende kunstig intelligens-algoritmer og anvende disse.

Studiet foregår i samarbeid med forskningssenteret CAIR (Centre for Artificial Intelligence Research).

Hva lærer du?

Studiet fokuserer på moderne kunstig intelligens. I tillegg vil du lære programmering, systemutvikling, om prosjektgjennomføring, forskningsmetoder, teamarbeid og gruppedynamikk.

Du deltar aktivt i seminarer og prosjekter som tar for seg nye og aktuelle temaer. God kontakt med næringslivet gjør at mange studenter arbeider med masteroppgaver bygd på relevante problemstillinger fra eksterne oppdragsgivere.

Du lærer også å utvikle kunstig intelligens-programmer i alt fra bilde- til tekstanalyse, og forsterkningslæring. Du vil samtidig lære utviklingsegenskaper som programmering og distribuerte systemer.

Undervisning

Undervisningsspråk: Norsk (enkelte emner kan bli gitt på engelsk)

Våre forelesere og veiledere gir deg personlig oppfølging gjennom hele studiet, i utviklings- og forskningsprosjekter samt i forelesningssalen. 

Praksis

Vi samarbeider med regionale, nasjonale og internasjonale bedrifter, og du får tilbud om prosjektoppgaver innenfor pågående forsknings- og utviklingsaktiviteter, eller i samarbeid med en bedrift.

Som student kan du også velge å ta et internship (praksis) som del av mastergraden din

Utveksling

Du kan ta et semester i utlandet hos en av våre partnerinstitusjoner.

Hit kan du reise på utveksling i dette studiet

Alt du trenger å vite om utveksling

Studiemiljø

Campus Grimstad skårer høyt på det faglige og sosiale i den nasjonale studentundersøkelsen, Studiebarometeret. Vårt campus er kjent blant våre studenter for sitt fantastiske studiemiljø og for å være en rimelig by å bo i. Denne studentbyen tilbyr en rekke spennende muligheter - få et innblikk her!

Våre undervisere i dette studiet har åpen-dør-policy.

Studentforening og mentorordninger

  • Beta er studentforeningen for datastudentene ved UiA. Følg eller spør dem gjerne for innblikk i studenttilværelsen (UiA tar ikke ansvar for innhold og svar gitt av studentforeninger)
  • UiA tilbyr mentorprogrammet FYSE (First Year Study Environment) med formål om å bedre førsteårsstudenters trivsels- og læringsmiljø på campus. Vi ønsker at alle nye bachelorstudenter skal få en så god start på sine studier som mulig. Møte med høyere utdanning og studenttilværelsen kan være utfordrende. Våre studenter får derfor tilbud om et mentorprogram gjennom hele første semester, for å hjelpe dem med å finne seg til rette på campus og å mestre studiene.

Jobb- og karrieremuligheter

Fullført femårig utdanning gir graden master i teknologi – sivilingeniør. 

Hva kan du bli?

En mastergrad i kunstig intelligens er et fremtidsrettet studium. Markedet tørster etter denne kompetansen, og etterspørselen vokser enormt. En uteksaminert student jobber typisk i konsulentselskaper, hos programvareprodusenter eller lignende.

Videre studier

Fakultetet tilbyr et doktorgradsprogram i teknologi og realfag med spesialisering i IKT. Dersom du har fullført masterprogrammet med gode resultater kan du søke på stipendiatstillinger innenfor doktorgradsprogrammet.

Søknad og opptak

Søk Samordna opptak innen 15. april

Søknadsfrist er 1. mars for noen søkere

Opptakskrav

Opptakskrav er en av følgende: 

  1. Generell studiekompetanse med R1, R2 og Fysikk 1 eller tilsvarende
  2. Ettårig forkurs for ingeniørutdanning
  3. Toårig teknisk fagskole. Søkere med nyere godkjent 2-årig fagskoleutdanning i tekniske fag må dokumentere kunnskaper i matematikk og fysikk tilsvarende R1, R2 og Fysikk 1.

Poenggrenser ved forrige opptak

Poenggrensene endrer seg fra år til år, avhengig av karakterene til de som søker studiene. Det gir altså bare en indikasjon på om du får studieplass.

  • Ordinær kvote: Alle kvalifiserte
  • Kvote for førstegangsvitnemål: Alle kvalifiserte

Om poengberegning og poenggrenser i Samordna opptak

Karakterkalkulator på utdanning.no

Spørsmål om opptak til studiet?

Slik søker du

Kontakt opptakskontoret: opptak@uia.no

Kontakt

Studieprogramleder
E-post
arne.wiklund@uia.no
Telefon
+47 37 23 34 24
Bilde av Helga Marie Tobiassen Lid
Studieveileder
E-post
helga.lid@uia.no
Telefon
+47 37 23 31 15
Studiet leveres av Fakultet for teknologi og realfag