English version of this page Bachelor

Engelsk

Kristiansand

Engelsk er det dominerende språket i verden i dag. Med bachelorgrad i engelsk blir du forberedt til arbeidslivet, uansett hva du ønsker å jobbe med og hvor i verden du befinner deg.

Studenter på biblioteket

Fakta om programmet

Studiepoeng:
180
Studiets varighet:
3 år
Organisering:
Heltid
Oppstart:
Høst 2024
Åpner for søking:
1. februar
Ordinær søknadsfrist:
15. april

Om studiet

Engelsk er det dominerende språket i verden i dag. Derfor er det viktig å kunne skrive og snakke engelsk og ha kunnskap om britisk og amerikansk kultur. Engelsk åpner mulighetene for arbeid og samarbeidsprosjekter med næringsliv, universiteter og offentlige virksomheter over hele verden.

Bachelorstudiet ved UiA gir en bred innføring i språklige emner og litteratur- og kulturhistorie fra Storbritannia og USA. Deretter vil du fordype deg i et språklig og et litterært emne, før du i bacheloroppgaven kan velge å fordype deg videre i en av retningene. Vi legger vekt på variert undervisning og oppfordrer studentene til å bidra med kritiske og selvstendige vurderinger.

I løpet av vårsemesteret organiseres det vanligvis en valgfri studietur til York i Storbritannia.

I andre studieår legges det til rette for at hele eller deler av året kan tas i utlandet. Alternativt vil det være mulig å ta emner gitt på engelsk ved UiA, eller du kan velge å ta ordinær breddeenhet (60 sp).

Hva lærer du?

I dette studiet får du en grundig innføring i engelsk språkvitenskap, litteratur og kultur.

I studietiden vil du oppøve dine ferdigheter i muntlig og skriftlig engelsk. Du får trening i å vurdere litterære verker og å forstå den kulturelle konteksten de ble skrevet i. Du får innsikt i hvordan de store engelskspråklige kulturer har utviklet seg, og du tilegner deg teoretiske redskaper til å forstå litteratur, kultur og språk på en vitenskapelig måte.

Undervisning

Gjennom forelesninger, seminarer og gruppearbeid får studentene bedre sine ferdigheter i engelsk, utvikle sine analytiske evner og evnen til selvstendig arbeid og samarbeid med andre. Det er obligatorisk fremmøte til seminarer og vi forventer aktiv deltakelse både muntlig og skriftlig. Vi har varierte eksamensformer som gjenspeiler undervisningen.

Undervisningsspråk: Engelsk

Utveksling

Vi anbefaler alle å dra på utveksling!

Et utvekslingsopphold vil gi en ekstra, faglig dimensjon til studiene. Det kan påvirke din personlige utvikling og øke din motivasjon, selvstendighet og evne til problemløsning. Du vil få kunnskap om kultur, språk og interkulturell kommunikasjon. Dette er viktig kompetanse i et samfunn som er mer og mer globalt, multikulturelt og digitalt.

På utveksling studerer du normalt innenfor et annet fagfelt enn engelsk, for å få en faglig bredde i bachelorstudiet. Det er også mulig å fordype seg innen engelsk språk og litteratur i utlandet.

Bachelorprogrammet har en rekke kvalitetssikrede utvekslingsavtaler med samarbeidsinstitusjoner i mange land. Våre tidligere studenter har blant annet dratt til England, Irland, New Zealand og USA.

Hit kan du reise på utveksling i dette studiet

Alt du trenger å vite om utveksling

Studiemiljø

På engelsk er både studenter og ansatte opptatt av å skape et godt og inkluderende studiemiljø. Det er kort vei mellom studenter, undervisere og studentmentorer.

Som engelskstudent blir du medlem av linjeforeningen Linguistica som samler alle studenter fra årsstudium til master. Det arrangeres både sosiale og faglige aktiviteter gjennom studieåret.

Følg linjeforeningen Linguistica på Facebook

Førstesemestertilbudet God start skal gi det en trygg start på studietiden både faglig og sosialt.

Kristiansand er kjent som en god studentby med mange spennende kultur- og aktivitetstilbud. Campus er godt tilrettelagt for selvstudium, studium i grupper og sosiale aktiviteter, og studenthuset Bare ligger i sentrum.

Jobb- og karrieremuligheter

Gode språkkunnskaper er ettertraktet i arbeidslivet.

Hva kan du bli?

Studiet kvalifiserer for arbeid innen masse- og digitalmedia, kulturarbeid, informasjonsarbeid, reiseliv, saksbehandling i offentlig og privat sektor, presse, forlag samt internasjonalt og tverrkulturelt arbeid.

Les om karriereveier for humanister

Studiet kan, eventuelt sammen med andre undervisningsfag, inngå som del av et studieløp som gir undervisningskompetanse og mulighet for tilsetting som lærer i de øverste trinnene i grunnskolen, videregående skole og voksenopplæring. Vær oppmerksom på at nytt opptakskrav til PPU (praktisk pedagogisk utdanning) fra høsten 2019 er bestått mastergrad.

Videre studier

Aktuelle masterstudier på UiA:

Kan du ta master andre steder enn på UiA?

Ja, studiet kvalifiserer for masterstudier også andre steder. Det er opptakskontoret ved studiestedet som tilbyr masteren som må vurdere om du er kvalifisert ut ifra deres opptakskrav. Siden opptakskrav kan endre seg, må det enkelte studiested du vil søke svare spesifikt på dette.

Søknad og opptak

Søk Samordna opptak innen 15. april

Søknadsfrist er 1. mars for noen søkere

Opptakskrav

Generell studiekompetanse.

Anbefalte forkunnskapskrav

Solide engelskkunnskaper utover minstekravet (Vg1) i studieforberedende utdanningsprogram i videregående skole.

Poenggrenser ved forrige opptak

Poenggrensene endrer seg fra år til år, avhengig av karakterene til de som søker studiene. Det gir altså bare en indikasjon på om du får studieplass.

  • Førstegangsvitnemålkvote: Alle kvalifiserte
  • Ordinær kvote: Alle kvalifiserte

Om poengberegning og poenggrenser i Samordna opptak

Karakterkalkulator på utdanning.no

Spørsmål om opptak til studiet?

Slik søker du

Kontakt opptakskontoret: opptak@uia.no

Kontakt

Studiet leveres av Fakultet for humaniora og pedagogikk