Årsstudium

Engelsk

Kristiansand

Studerer du engelsk ved UiA vil du få detaljert innsikt i språkets oppbygging og en grundig innføring i engelskspråklig litteratur og kultur. Med engelsk årsstudium blir du forberedt til arbeidslivet, uansett hva du ønsker å jobbe med og hvor i verden du befinner deg.

Studenter diskuterer

Fakta om programmet

Studiepoeng:
60
Studiets varighet:
1 år
Organisering:
Heltid
Oppstart:
Høst 2024
Åpner for søking:
1. februar
Ordinær søknadsfrist:
15. april
Studieplasser:
45

Om studiet

På årsstudiet vil du få en grundig innføring i engelsk språkvitenskap, litteratur og kultur.

Ferdigheter om språklige detaljer gir deg lærdom som kan overføres til alle former for kommunikasjon, både i engelsk og i andre språk. Kompetanse innen engelskspråklig litteratur og kultur åpner mulighetene for arbeid og samarbeidsprosjekter med næringsliv, universiteter og offentlige virksomheter over hele verden.

Normalt tilbys det et studieopphold i York i Storbritannia i vårsemesteret.

Hva lærer du?

På årsstudiet vil du få en grundig innføring i engelsk språkvitenskap, litteratur og kultur.

I studietiden vil du oppøve dine ferdigheter i muntlig og skriftlig engelsk og få detaljkunnskap om språkets oppbygging og struktur. Du får trening i å vurdere litterære verker og å forstå den kulturelle konteksten de ble skrevet i og du får teoretiske redskaper til å forstå litteratur, kultur og språk på en vitenskapelig måte.

Du lærer å skrive tekster om ulike temaer innen litteratur, kultur og språk, og du får trening i kritisk refleksjon og selvstendig arbeid med stoffet. Undervisningen er variert og studentene oppfordres til aktiv deltakelse både muntlig og skriftlig, både individuelt og i par eller grupper.

Undervisning

Gjennom forelesninger, seminarer og gruppearbeid får studentene bedre sine ferdigheter i engelsk, utvikle sine analytiske evner og evnen til selvstendig arbeid og samarbeid med andre. Det er obligatorisk fremmøte til seminarer og vi forventer aktiv deltakelse både muntlig og skriftlig. Vi har varierte eksamensformer som gjenspeiler undervisningen.

Undervisningsspråk: Engelsk

Studiemiljø

På engelsk er både studenter og ansatte opptatt av å skape et godt og inkluderende studiemiljø. Det er kort vei mellom studenter, undervisere og studentmentorer.

Som engelskstudent blir du medlem av linjeforeningen Linguistica som samler alle studenter fra årsstudium til master. Det arrangeres både sosiale og faglige aktiviteter gjennom studieåret.

Følg linjeforeningen Linguistica på Facebook

Førstesemestertilbudet God start skal gi det en trygg start på studietiden både faglig og sosialt.

Kristiansand er kjent som en god studentby med mange spennende kultur- og aktivitetstilbud. Campus er godt tilrettelagt for selvstudium, studium i grupper og sosiale aktiviteter, og studenthuset Bare ligger i sentrum.

Studietiden på engelsk årstudium

Jobb- og karrieremuligheter

Gode språkkunnskaper er ettertraktet i arbeidslivet.

Hva kan du bli?

Studiet kvalifiserer for arbeid innen masse- og digitalmedia, kulturarbeid, informasjonsarbeid, reiseliv, saksbehandling i offentlig og privat sektor, presse, forlag samt internasjonalt og tverrkulturelt arbeid. 

Les om karriereveier for humanister

Studiet kan, eventuelt sammen med andre undervisningsfag, inngå som del av et studieløp som gir undervisningskompetanse og mulighet for tilsetting som lærer i de øverste trinnene i grunnskolen, videregående skole og voksenopplæring. Vær oppmerksom på at nytt opptakskrav til PPU (praktisk pedagogisk utdanning) fra høsten 2019 er bestått mastergrad.

Videre studier

Etter fullført årsstudium kan du velge å gå videre med en bachelorgrad i engelsk ved å søke overgang til 2. studieår. Årsstudiet kan også inngå i flere andre bachelorprogrammer ved UiA. 

Studiet kan inngå som del av et studieløp som sammen med mastergrad og Praktisk-pedagogisk utdanning (PPU) kan gi undervisningskompetanse og mulighet for tilsetting i skolen. Du kan lese mer om opptakskrav på UiA sine nettsider.

Søknad og opptak

Søk Samordna opptak innen 15. april

Søknadsfrist er 1. mars for noen søkere

Opptakskrav

Generell studiekompetanse.

Anbefalte forkunnskaper
Solide engelskkunnskaper utover minstekravet (Vg1) i studieforberedende utdanningsprogram i videregående skole. 

Poenggrenser ved forrige opptak

Poenggrensene endrer seg fra år til år, avhengig av karakterene til de som søker studiene. Det gir altså bare en indikasjon på om du får studieplass.

  • Førstegangsvitnemålkvote: Alle kvalifiserte
  • Ordinær kvote: Alle kvalifiserte

Om poengberegning og poenggrenser i Samordna opptak

Karakterkalkulator på utdanning.no

Spørsmål om opptak til studiet?

Slik søker du

Kontakt opptakskontoret: opptak@uia.no

Kontakt

Studiet leveres av Fakultet for humaniora og pedagogikk