English version of this page Bachelor

Globale utviklingsstudier

Kristiansand

Utforsk verden og forstå global utvikling gjennom studier og feltarbeid i ulike land.

Afrikanske smilende kvinner sitter samlet og jobber med håndarbeid med garn i ulike farger.

Fakta om programmet

Studiepoeng:
180
Studiets varighet:
3 år
Organisering:
Heltid
Oppstart:
Høst 2024
Åpner for søking:
1. februar
Ordinær søknadsfrist:
15. april
Studieplasser:
45

Om studiet

Gjennom studiet får du internasjonal erfaring, med feltkurs og utvekslingsmuligheter. I siste semester får du muligheten til å gjøre feltarbeid i samarbeid med våre partneruniversiteter i utviklingsland. Studiet passer for deg som er engasjert i og interessert i å gjøre en forskjell i verden. 

Hva lærer du?

På dette studiet får du en bred og grundig forståelse for globale utviklingsspørsmål, internasjonale relasjoner og bistand. Du vil lære om globalisering, urbanisering, migrasjon og økonomi, og hvordan bærekraftig utvikling og ressursforvaltning henger sammen.

Du finner detaljert informasjon om studiets oppbygning og innhold i studieplanen:

Undervisning

Undervisningsspråk: Engelsk

Forelesninger, seminar og gruppearbeid inngår i de fleste kurs i studieprogrammet. 
Studiet tilbyr også ekskursjoner, feltbesøk og dialogmøter som en del av undervisningen i deler av programmet. Studiet tar opp dagsaktuell tematikk og knytter teori til aktuelle medieoppslag og pågående debatter. Gjesteforelesere fra offentlig sektor og humanitære organisasjoner knytter studiet til praksisfeltet.

I begynnelsen av studiet gis det seminar i akademisk skriving, som hjelper deg i gang med å lese og skrive akademiske tekster. 

Timeplan

Dersom du ønsker et innblikk i hvordan en uke på studiet ser ut, kan du se på timeplanen for årets studenter. Neste års timeplan blir klar nærmere sommeren.

Praksis

Studiet tilbyr praktisk og internasjonal erfaring i form av feltkurs og individuelt feltarbeid i land hvor studieprogrammet har samarbeidsuniversitet.

Utveksling

Studenter oppfordres til å dra på utveksling i 4. semester som er breddeenheten i studiet. Du kan reise til et anerkjent universitet fakultetet har avtale med som tilbyr spennende fagområder innen for eksempel miljøstudier, bærekraftig utvikling, sosialantropologi, områdestudier med fokus på Asia, Latin-Amerika eller Afrika, internasjonal politikk, religion eller språkfag.

Vi har utvekslingsavtaler i alle verdensdeler i dette programmet, blant annet School of Oriental and African Studies (SOAS) og University of Exeter i England, Berkeley (University of California) i USA, Universidad de Rosario i Colombia, ULACIT i Costa Rica eller University of New South Wales i Australia.

Hit kan du reise på utveksling i dette studiet

Alt du trenger å vite om utveksling

Studiemiljø

Du blir en del av et sosialt og internasjonalt studiemiljø som blir ekstra sammensveiset gjennom feltarbeid og mye gruppearbeid. 

Alle studenter blir tilknyttet linjeforeningen Pangea. Linjeforeninger er studentforeninger for et eller flere bestemte studieprogram, og samler studenter innenfor et fagområde på tvers av årskull. Linjeforeningen arrangerer både faglige og sosiale aktiviteter, og du kan bidra i arbeidet ved å påta deg verv. Du kan også være med i en rekke andre studentaktiviteter uavhengig av studiet ditt.

Se hva du kan engasjere deg i.

Jobb- og karrieremuligheter

Hva kan du bli?

En bachelorgrad i globale utviklingsstudier åpner døren for jobber innen administrasjon, planlegging av bistandsarbeid, humanitært arbeid, og frivillige organisasjoner som jobber med utviklingsprosjekter. Du kan også jobbe med internasjonalt samarbeid og informasjonsarbeid i offentlige eller private organisasjoner. Alternativt kan du engasjere deg i arbeid med innvandrere, flyktninger, saksbehandling, eller forvaltning i offentlig sektor.

Karriereveier for samfunnsvitere

Videre studier

Bachelorstudiet kvalifiserer for videre studier på masternivå – både i Norge og i utlandet. Opptakskravene ved det enkelte masterstudium, i tillegg til karakterene, bestemmer hva du kan studere videre. Vær oppmerksom på at endringer i opptakskrav kan forekomme.

Aktuelle masterstudier på UiA:

Kan du ta master andre steder enn på UiA?

Ja, studiet kvalifiserer for masterstudier også andre steder. Det er opptakskontoret ved studiestedet som tilbyr masteren som må vurdere om du er kvalifisert ut ifra deres opptakskrav. Siden opptakskrav kan endre seg, må det enkelte studiested du vil søke svare spesifikt på dette.

 

Søknad og opptak

Søk Samordna opptak innen 15. april

Søknadsfrist er 1. mars for noen søkere

Opptakskrav

Generell studiekompetanse.

Poenggrenser ved forrige opptak

Poenggrensene endrer seg fra år til år, avhengig av karakterene til de som søker studiene. Det gir altså bare en indikasjon på om du får studieplass.

  • Førstegangsvitnemålkvote (skolepoeng): 36,5
  • Ordinær kvote (konkurransepoeng): 41,7

Om poengberegning og poenggrenser i Samordna opptak

Karakterkalkulator på utdanning.no

Spørsmål om opptak til studiet?

Slik søker du

Kontakt opptakskontoret: opptak@uia.no

Kontakt

Studiet leveres av Fakultet for samfunnsvitenskap