Årsstudium

Globale utviklingsstudier

Kristiansand

Studieprogrammet gir innsikt i årsakene til økonomisk ulikheter mellom land, og rollen internasjonale institusjoner og bistandsorganisasjoner har i utviklingsarbeid. I vårsemesteret kan du delta på et fire ukers feltkurs i et utviklingsland som gir deg praktisk forståelse av teorien.

Afrikansk smilende kvinne bærer en bunt med kvister på ryggen langs en asfaltert vei.

Fakta om programmet

Studiepoeng:
60
Studiets varighet:
1 år
Organisering:
Heltid
Oppstart:
Høst 2024
Åpner for søking:
1. februar
Ordinær søknadsfrist:
15. april
Studieplasser:
25

Om studiet

Studieprogrammet gir en dypere forståelse for hvorfor noen land er rike og andre fattige, og hva som fremmer eller hemmer økonomisk vekst og sosial utvikling. Du får kunnskap om hvordan internasjonale institusjoner og bistandsorganisasjoner spiller en rolle i utviklingsarbeidet i fattige land, og hvordan fordeling av ressurser og makt kan føre til konflikter.

Årsstudiet i globale utviklingsstudier blir undervist på engelsk og tiltrekker seg norske så vel som internasjonale studenter.

Hva lærer du?

På studiet lærer du om globale utviklingsspørsmål med fokus på fattigdom, økonomisk vekst, sosial, kulturell og politisk endring.

Du får kunnskap om forbindelsene mellom makt, bistand og konflikt og hvilke forhold som skaper og vedlikeholder forskjeller i sosial og økonomisk utvikling.

Undervisning

Undervisningsspråk: Engelsk.

Praksis

I vårsemesteret får du muligheten til å delta på et fire ukers feltkurs i et utviklingsland. Her vil du besøke ulike organisasjoner og bedrifter, og bo hos en lokal familie i noen dager. På feltkurset får du se sammenhengen mellom teori og utviklingspraksis. Feltkurset har de siste årene vært i Uganda, Bolivia eller Sri Lanka.

Studiemiljø

Du blir del av et internasjonalt studiemiljø med et godt sosialt samhold.

Alle studenter på programmet blir tilknyttet linjeforeningen Pangea. Linjeforeninger er studentforeninger for et eller flere bestemte studieprogram, og samler studenter innenfor et fagområde på tvers av årskull. Linjeforeningen arrangerer både faglige og sosiale aktiviteter, og du kan bidra i arbeidet ved å påta deg verv. Du kan også være med i en rekke andre studentaktiviteter uavhengig av studiet ditt.

Se hva du kan engasjere deg i.

Jobb- og karrieremuligheter

Videre studier

Du kan kombinere studiet med annen utdanning som for eksempel økonomiske og samfunnsvitenskapelige fag, media, historie, språk, helse og sykepleie. Studiet kan inngå som breddeenhet i ulike bachelorprogram ved UiA. Årsstudiet i utviklingsstudier er identisk med første året i bachelorgraden. Dersom du ønsker å fortsette studiet kan du søke deg videre på bachelorgraden i utviklingsstudier.

Globale utviklingsstudier, bachelor

Studiet kan, eventuelt sammen med andre undervisningsfag, kvalifisere for opptak til praktisk-pedagogisk utdanning i allmenne fag (PPU-A) ved UiA, og gi mulighet for tilsetting i skolen.

Praktisk-pedagogisk utdanning, årsstudium

Vær oppmerksom på opptaksreglement og organisering av PPU.

 

Søknad og opptak

Søk Samordna opptak innen 15. april

Søknadsfrist er 1. mars for noen søkere

Opptakskrav

Generell studiekompetanse.

Poenggrenser ved forrige opptak

Poenggrensene endrer seg fra år til år, avhengig av karakterene til de som søker studiene. Det gir altså bare en indikasjon på om du får studieplass.

  • Førstegangsvitnemålkvote (skolepoeng): 39,3
  • Ordinær kvote (konkurransepoeng): 40,8

Om poengberegning og poenggrenser i Samordna opptak

Karakterkalkulator på utdanning.no

Spørsmål om opptak til studiet?

Slik søker du

Kontakt opptakskontoret: opptak@uia.no

Kontakt

Studiet leveres av Fakultet for samfunnsvitenskap