Årsstudium

Biologi

Kristiansand

Biologi handler om å studere livet – i et naturvitenskapelig perspektiv. Hvordan oppstår, utvikles og påvirkes alt som lever på jorden?

Studenter i en lab

Fakta om programmet

Studiepoeng:
60
Studiets varighet:
1 år
Organisering:
Heltid
Oppstart:
Høst 2024
Åpner for søking:
1. februar
Ordinær søknadsfrist:
15. april
Studieplasser:
15

Om studiet

Biologi passer for deg som er interessert i det som skjer i naturen – både i et stort og mikroskopisk perspektiv. Biologi handler om planter, dyr, matproduksjon, gener, celler og miljø.

Årsstudiet gir deg en grunnleggende innføring i fagområdet biologi, og tilsvarer 1. studieår av bachelorprogrammet i biologi.

Hva lærer du?

Årsstudiet gir deg en innføring i grunnleggende biologi. I tillegg til generell introduksjon til biologien består studiet av emner i cellebiologi med genetikk, human fysiologi og anatomi, evolusjonsbiologi, botanikk og zoologi.

Undervisning

Undervisningsspråk: Norsk

Feltundervisning

Praktisk feltundervisning er obligatorisk og krever at du kan bevege seg til fots og på sykkel over en viss tid/distanse. En del av undervisningen er lagt utenfor universitetets arealer over flere døgn. Blant annet feltkurs til Lista og Mallorca.

Studiemiljø

Kristiansand er kjent blant våre studenter for sitt fantastiske studiemiljø og mange muligheter i Sørlandets hovedstad. Denne studentbyen tilbyr en rekke spennende muligheter - få et innblikk her!

Nettverksbygging og sosialt liv

Linjeforeningen BioFactum bidrar til et sosialt studentliv med arrangementer, nettverksbygging og lærerike oppgaver som medlem i studentforeningen.

Jobb- og karrieremuligheter

Et årsstudium i biologi kan enten være en introduksjon til fagområdet eller en verdifull tilleggskompetanse som kan styrke din karrierevei.

Hva kan du bli?

Et årsstudium gir en innføring i fagområdet, og kan være verdifull tilleggskompetanse. Årsstudier kan gjerne inngå i et annet studieprogram, eller være en fin inngang til videre studier på universitets- og høgskolenivå.

Mange lærere tar årsstudiet i biologi som etter- og videreutdanning og noen tar studiet som breddeenhet i bachelorgraden i idrett.

Videre studier

Du kan søke overgang til 2. studieår i bachelorprogrammet i biologi. Årsstudiet gir nyttig bakgrunn for videre studier i medisin, odontologi og veterinærfag. Mange lærere tar årsstudiet i biologi som videreutdanning.

Studiet kan inngå som del av et studieløp som sammen med Praktisk-pedagogisk utdanning (PPU) kan gi undervisningskompetanse og mulighet for tilsetting i skolen.

 

  • Mye spennende feltarbeid 19. apr. 2024 10:24

    - Studiet gir en bred innføring i biologifaget. Her lærer man om alt fra celler og DNA til dyr og planter og deres rolle i økosystemer. Det er også mye feltkurs og labarbeid.

Søknad og opptak

Søk Samordna opptak innen 15. april

Søknadsfrist er 1. mars for noen søkere

Opptakskrav

Generell studiekompetanse og matematikk R1 (eller matematikk S1 og S2) og enten Matematikk R2 eller Fysikk 1 og 2 eller Kjemi 1 og 2 eller Biologi 1 og 2 eller Informasjonsteknologi 1 og 2 eller Geofag 1 og 2 eller Teknologi og forskningslære 1 og 2.

(Reform 94: Ett av fagene 2MX, 2MY eller 3MZ og ett av fagene (eller fagkombinasjonen) 3MX, 3FY, 3KJ, 3BI, (2KJ+3BT) eller 2BI+3BT.  

Anbefalte forkunnskaper

Studiet bygger på kunnskaper tilsvarende Biologi 2.

Poenggrenser ved forrige opptak

Poenggrensene endrer seg fra år til år, avhengig av karakterene til de som søker studiene. Det gir altså bare en indikasjon på om du får studieplass.

  • Førstegangsvitnemålkvote (skolepoeng): Alle kvalifiserte
  • Ordinær kvote (konkurransepoeng): Alle kvalifiserte

Om poengberegning og poenggrenser i Samordna opptak

Karakterkalkulator på utdanning.no

Spørsmål om opptak til studiet?

Slik søker du

Kontakt opptakskontoret: opptak@uia.no

Studiet leveres av Fakultet for teknologi og realfag