Årsstudium i kroppsøving og idrettsfag

Vil du jobbe med tilrettelegging av fysisk aktivitet for barn og unge i kroppsøving eller idrettsfag? Studiet gir deg innsikt i hvordan du kan bidra til å gi barn og unge meningsfulle erfaringer i bevegelse.

Studiested
Elverum
Studiet varer
1 år
Studieform
Heltid
Studiepoeng
60
Undervisningsspråk
NO
Oppstart
August
Pris
Semesteravgift
Ordinær søknadsfrist
15. apr. 2024
Kvinnelig student sitter i splitt på turngulv. Flere turnredskaper i bakgrunn, samt en hoppende medstudent.

Om utdanningen

Studiet gir deg grunnleggende praktisk og teoretisk kunnskap om hvordan du kan legge til rette for barn og unges læring i kroppsøving og idrettsfag.  

Det er stor variasjon i emnene du tar, og som student vil du oppleve tett kobling mellom teori og praksis. Svømming, friluftsliv, ballaktiviteter, orientering og vinteraktiviteter er blant de praktiske aktivitetsformene du vil møte som student på studiet. Innen de teoretiske emnene vektlegges pedagogikk, trenings- og bevegelseslære.  

Utdanningen gir deg kunnskap om hvordan ulike bevegelsesløsninger og trening påvirker mennesker, og hvordan du kan tilrettelegge for fysisk aktivitet som bidrar til barn og unges læring. Du lærer også om samfunnsmessige forhold knyttet til kroppsøving og idrettsfag. 

Jobbmuligheter

Årsstudium i idrett og kroppsøving gir deg grunnleggende kompetanse i det å tilrettelegge for fysisk aktivitet som kan anvendes i idrett og aktiviteter i offentlig, privat og frivillig sektor.

Du lærer å planlegge, tilrettelegge og gjennomføre varierte aktiviteter knyttet til lek, fysisk aktivitet og idrett, alene og som deltaker i en gruppe.

I studiet blir forståelse av mennesket i bevegelse, fra ulike utgangspunkt og perspektiver, vektlagt. 

Søknadsfrist og opptak

15. april er søknadsfristen for deg med norsk, nordisk og utenlandsk utdanning.

1. mars er søknadsfristen for søknad om tidlig opptak, særskilt vurdering eller søknad om realkompetanse.

Opptakskravet er  generell studiekompetanse eller opptak på bakgrunn av realkompetanse

Attester

Du får informasjon om krav til hvilke attester som kreves når du får svar på søknaden din.

Les mer om attester og erklæringer her

Hva koster det?

Du må betale semesteravgift hvert semester. Mer om semesteravgift.

Studieplaner og emner

I studieplanen finner du informasjon om studiet med blant annet oversikt over emner, læringsmål og vurderingsformer. Velg studieplanen for det året du begynte på studiet for å finne informasjonen som gjelder for deg.

Så du etter en annen studieplan? Søk etter den i studieplan- og emnesøket.

Praksis

Du vil i løpet av studieåret ha minimum 30 dager i praksis.

Praksis vil foregå i gruppe sammen med inntil tre medstudenter på en skole som høgskolen har avtale med. Skolene ligger i kommunene Elverum, Hamar, Våler, Stange og Løten. Som student må du påberegne reisekostnader i praksisperiodene.

Videre utdanningsmuligheter

Etter fullført årsstudium kan du søke direkte til andre året i Lærerutdanning i praktiske- og estetiske fag for trinn 1-13, kroppsøving og idrettsfag hos oss.

Hvis du har veiledet og vurdert praksis fra årsstudiet, kan du bruke det som ett år i en fri bachelorgrad, eller i kombinasjon med andre studier. 

Dette studiet tilhører: Fakultet for helse- og sosialvitenskap

Ta kontakt

Har du spørsmål om søknad og opptakskrav kan du kontakte vårt opptakskontor på opptak@inn.no eller telefon 62 43 00 04.

For andre spørsmål om dette studiet kan du ta kontakt med studieadministrasjonen på postmottak-hsv@inn.no , eller ta kontakt med noen av våre ansatte.

Bilde av Lars Bjørke
Studieprogramansvarlig
Studieveileder