Bachelor

Religion etikk og samfunn

Kristiansand

Hva betyr religion for mennesker i et pluralistisk samfunn? Og hvordan har tro og verdisyn forandret seg – i Norge og i andre deler av verden? Er du interessert i slike spørsmål, er bachelorprogrammet Religion, etikk og samfunn noe for deg. 

Studenter leser bok

Fakta om programmet

Studiepoeng:
180
Studiets varighet:
3 år
Organisering:
Heltid
Oppstart:
Høst 2024
Åpner for søking:
1. februar
Ordinær søknadsfrist:
15. april
Studieplasser:
15

Om studiet

Kunnskap om ulike religioner og livssyn åpner døren til en verden av kulturelt mangfold, etiske dilemmaer og dypere forståelse av menneskelig historie og samhørighet. Du kan delta på vårt unike tilbud Religionsstudier i Asia eller tilbringer deler av studietiden i utlandet gjennom våre utvekslingsavtaler. Ved å sette sammen studiet utfra dine interesser og mål, former du selv retning for hva du kan arbeid med etter fullført utdanning.

Hva lærer du?

Studiet gir kunnskap om mange religioner og etiske tenkemåter nå og historisk. Du lærer om hvilke roller religion og verdispørsmål kan spille i samfunnet og den enkeltes liv. Studiet utfordrer deg til å bruke fagkunnskap i møte med forskjellige trosuttrykk og etiske ståsted.

Undervisning

Du vil få engasjerte undervisere som er aktive forskere og gode formidlere, og som hjelper deg til å studere på ulike måter. Det er undervisning på campus, nettleksjoner, veiledning og gruppearbeid. På ekskursjoner måter du også levd religion.

Hvert semester består av tre kurs. Vanligvis er det tilbud om flere uketimer undervisning i hvert av dem. Undervisningen og det meste av pensum er på norsk.

Utveksling

Vi anbefaler alle å dra på utveksling!

Et utvekslingsopphold vil gi en ekstra, faglig dimensjon til studiene. Det kan påvirke din personlige utvikling og øke din motivasjon, selvstendighet og evne til problemløsning. Du vil få kunnskap om kultur, språk og interkulturell kommunikasjon. Dette er viktige kompetanse i et samfunn som er mer og mer globalt, multikulturelt og digitalt.

På utveksling studerer du normalt innenfor et annet fagfelt enn religion og etikk, for å få en faglig bredde i bachelorstudiet. Det er også mulig å fordype seg innen religion og/eller etikk i utlandet.

Bachelorprogrammet har en rekke kvalitetssikrede utvekslingsavtaler med samarbeidsinstitusjoner i mange land. Våre tidligere studenter har blant annet dratt til Danmark, Malaysia, Sverige, England og USA.

Hit kan du reise på utveksling i dette studiet

Alt du trenger å vite om utveksling

Studiemiljø

«Jeg valgte å studere religion, etikk og samfunn fordi det er et studium som kan kombineres med mange andre studier, og som til sammen kan gi meg en bred kompetanse innenfor både religion, samfunn og humanetiske studier. Best med studiet er nettopp de mange mulighetene, og et perfekt samspill i emner, mellom religion, etikk og samfunnet.» Lejla Mujanovic, student

Første året får du tilbud om å delta i et mentorprogram som heter God start. Her er målet trivsel og godt læringsmiljø. Du kommer i gruppe med andre på studiet og får inspirasjon og råd fra en erfaren student.

Kristiansand er kjent som en god studentby med mange spennende kultur- og aktivitetstilbud. Campus er godt tilrettelagt for selvstudium, studium i grupper og sosiale aktiviteter, og studenthuset Bare ligger i sentrum.

Jobb- og karrieremuligheter

Privat og offentlig sektor har stort behov for kompetanse i religion og etikk. Derfor er det mange muligheter til å få jobb etter studiet.

UiA har profesjonelle veiledere som kan hjelpe deg til å bygge opp et studieløp som passer til interessene dine, og som gir deg gode muligheter på arbeidsmarkedet.

Arbeidsgivere vil være opptatt av din samlede kompetanse. Det gjelder også den du kan få ved å engasjere deg i studentaktiviteter og studentorganisasjoner.

Hva kan du bli?

Tidligere studenter har for eksempel fått jobber innen kultur- og organisasjonslivet, utdanning, mediene og i offentlige etater. Har du et bestemt yrke i tankene, bør du velge emner i bachelorgraden som passer til det. Vil du kvalifiserte deg for jobb i skolen, kan du gå videre på et masterstudium og praktisk-pedagogisk utdanning.

Les om karrieveier for humanister her

Videre studier

Bachelorstudiet kvalifiserer for videre studier på masternivå – både i Norge og i utlandet. Opptakskravene ved det enkelte masterstudium, i tillegg til karakterene, bestemmer hva du kan studere videre. Vær oppmerksom på at endringer i opptakskrav kan forekomme.

Aktuelle masterstudier på UiA:

Kan du ta master andre steder enn på UiA?

Ja, studiet kvalifiserer for masterstudier også andre steder. Det er opptakskontoret ved studiestedet som tilbyr masteren som må vurdere om du er kvalifisert ut ifra deres opptakskrav. Siden opptakskrav kan endre seg, må det enkelte studiested du vil søke svare spesifikt på dette.

Søknad og opptak

Søk Samordna opptak innen 15. april

Søknadsfrist er 1. mars for noen søkere

Opptakskrav

Generell studiekompetanse.

Poenggrenser ved forrige opptak

Poenggrensene endrer seg fra år til år, avhengig av karakterene til de som søker studiene. Det gir altså bare en indikasjon på om du får studieplass.

  • Førstegangsvitnemålkvote: alle kvalifiserte
  • Ordinær kvote: alle kvalifiserte

Om poengberegning og poenggrenser i Samordna opptak

Karakterkalkulator på utdanning.no

Spørsmål om opptak til studiet?

Slik søker du

Kontakt opptakskontoret: opptak@uia.no

Studiet leveres av Fakultet for humaniora og pedagogikk