Årsstudium

Filosofi

Kristiansand

Hva er sannhet? Finnes det en Gud? Hvordan bør vi leve våre liv? Filosofi er å stille de store spørsmålene og reflektere omkring virkelighet, kunnskap, argumentasjon og etiske valg.

Gruppearbeid

Fakta om programmet

Studiepoeng:
60
Studiets varighet:
1 år
Organisering:
Heltid
Oppstart:
Høst 2024
Åpner for søking:
1. februar
Ordinær søknadsfrist:
15. april
Studieplasser:
60

Om studiet

Filosofi er å stille de store spørsmålene og reflektere omkring virkelighet, kunnskap, argumentasjon og etiske valg. Et årsstudium gir deg god basiskompetanse i filosofi og kan være starten på en bachelor- eller mastergrad i faget. Det kan også inngå som støttefag i andre studier, eller være en verdifull videreutdanning som kan gjennomføres på deltid ved behov.

Hva lærer du?

Et årsstudium i filosofi vil gi deg en kompetanse som har stor verdi både i arbeid og i samfunnsliv. Filosofisk kompetanse gir deg evnen til å klargjøre komplekse problemstillinger, identifisere ulike premisser, og reflektere systematisk over faglige spørsmål. Gjennom studiet blir du trent i kritisk tenkning og systematisk argumentasjon, og du vil kunne stille spørsmål ved allmenne antagelser og utfordre etablerte sannheter.

Du finner detaljert informasjon om studiets oppbygning og innhold i studieplanen

Undervisning

Det er omtrent 10 timer undervisning i uka. Undervisningen består av forelesninger, seminarer, gruppearbeid og diskusjoner. Det er ikke obligatorisk å møte på all undervisning, men det er anbefalt for å oppnå best mulig læringsutbytte. Det er obligatoriske oppgaver i alle emner.

I første semester kan delta i grupper som blir ledet av en studentmentor i førstesemesterordningen God start.

Utenom den organiserte undervisningen, legges det opp til selvstudium og arbeid med skriftlige oppgaver. Det anbefales å delta i kollokviegruppe og/eller God start-gruppe for diskusjon av faglige spørsmål og utfordringer.

Undervisningsspråk: Norsk

Studiemiljø

På filosofi er både studenter og ansatte opptatt av å skape et godt og inkluderende studiemiljø. Det er kort vei mellom studenter, undervisere, veiledere og studentmentorer. Som filosofistudent blir du medlem av linjeforeningen "Philosophia" som samler alle filosofistudenter fra årsstudium til master. Det arrangeres både sosiale og faglige aktiviteter gjennom studieåret.

Følg linjeforeningen Philosophia på Facebook

Førstesemestertilbudet God start skal gi det en trygg start på studietiden både faglig og sosialt.

Kristiansand er kjent som en god studentby med mange spennende kultur- og aktivitetstilbud. Campus er godt tilrettelagt for selvstudium, studium i grupper og sosiale aktiviteter, og studenthuset Bare ligger i sentrum.

Jobb- og karrieremuligheter

Et årsstudium i filosofi vil utvikle deg som menneske og vil komme til nytte både i arbeid og i samfunnsliv. I kombinasjon med annen utdanning, kan det gi flere jobbmuligheter.

Hva kan du bli?

Filosofi kan være en god start på en utdanning som kan kvalifisere deg for flere typer stillinger. Offentlig sektor fra kommune til stat, ideelle og frivillige organisasjoner eller stiftelser er akutelle arbeidsplasser. Privat næringsliv har også behov for kompetanse på etikk og filosofi. I et stadig mer komplekst samfunn, trenger arbeidslivet ansatte som har evnen til å forstå dybden i problemstillingene og håndtere dem på en god måte.

Les om karriereveier for humanister

Videre studier

Årsstudiet kan inngå i bachelorprogrammet i anvendt filosofi, og det er mulig å søke overgang til 2. studieår.

Studiet kan også inngå i en rekke andre bachelorprogrammer, blant annet historie, religion, språk, litteratur, kommunikasjon og pedagogikk.

Søknad og opptak

Søk Samordna opptak innen 15. april

Søknadsfrist er 1. mars for noen søkere

Opptakskrav

Generell studiekompetanse

Poenggrenser ved forrige opptak

Poenggrensene endrer seg fra år til år, avhengig av karakterene til de som søker studiene. Det gir altså bare en indikasjon på om du får studieplass.

  • Førstegangsvitnemålkvote: Alle kvalifiserte
  • Ordinær kvote: Alle kvalifiserte

Om poengberegning og poenggrenser i Samordna opptak

Karakterkalkulator på utdanning.no

Spørsmål om opptak til studiet?

Slik søker du

Kontakt opptakskontoret: opptak@uia.no

Kontakt

Studiet leveres av Fakultet for humaniora og pedagogikk