Bachelor i tannpleie

Er du på utkikk etter et allsidig og variert yrke? På tannpleiestudiet lærer du å forebygge, diagnostisere og behandle sykdommer i munnhulen. Du lærer også hvordan du kan samhandle med pasienter og motivere til god munnhelse hele livet.

Studiested
Elverum
Studiet varer
3 år
Studieform
Heltid
Studiepoeng
180
Undervisningsspråk
NO
Oppstart
August
Pris
Semesteravgift
Ordinær søknadsfrist
15. apr. 2024

Studiestart

Studiestart er 19. august 2024 klokken 10.00. 

Om utdanningen

Tannpleiere har en viktig rolle i tannhelsetjenesten og med tannpleieutdanning får muligheten til å jobbe med mennesker i alle aldre. 

På studiet lærer du å forebygge og å diagnostisere sykdommer og skader i munnhulen, og behandle enkelte orale sykdomstilstander. Du får også kompetanse i å samhandle med pasienter, pårørende, kollegaer og samarbeidspartnere i og utenfor helsesektoren for å fremme deltakelse, mestring, helse og livskvalitet. I tillegg opparbeider du deg kunnskap om hvordan du kan ivareta pasientenes behov for oppfølging, behandling og/eller henvisning. 

Høgskolen i Innlandet (HINN) har en velutstyrt øvingsklinikk og fantomlaboratorium hvor en del av undervisningen foregår. Studiet er bredt faglig sammensatt, der tannhelsefaglig kunnskap, naturvitenskap, samfunnsfag og humanistiske fag er viktige forutsetninger for å kunne utøve faglig god tannpleie.

Studiet har fire praksisperioder á seks uker.

Jobbmuligheter

Etter fullførte studier kan du som utdannet tannpleier jobbe i både offentlig og privat tannhelsetjeneste. Du kan også arbeide som selvstendig næringsdrivende tannpleier. Det er i tillegg mulig å jobbe hos spesialister, som for eksempel kjeveortoped og periodontist.

 

Søknadsfrist og opptak

15. april er søknadsfristen for deg med norsk, nordisk og utenlandsk utdanning.

1. mars er søknadsfristen for søknad om tidlig opptak, særskilt vurdering eller søknad om realkompetanse.

Opptakskravet er  generell studiekompetanse eller opptak på bakgrunn av realkompetanse

Les mer om søknad og opptak

Attester

Studiet krever følgende attester: Medisinattest og politiattest. Du får mer informasjon om krav til attest når du får svar på søknaden din.

Les om politiattest her

Poenggrenser 2023

Ordinær kvote: 48,0
Kvote for førstegangsvitnemål: 39,3
Kvoter og poenggrenser kan du lese om her

Hva koster det?

Du må betale semesteravgift hvert semester. Mer om semesteravgift.

Studieplaner og emner

I studieplanen finner du informasjon om studiet med blant annet oversikt over emner, læringsmål og vurderingsformer. Velg studieplanen for det året du begynte på studiet for å finne informasjonen som gjelder for deg.

Så du etter en annen studieplan? Søk etter den i studieplan- og emnesøket.

Praksis

Praksis utgjør en stor og viktig del av studiet. Bachelor i tannpleie har flere praktiske øvelser som gjennomføres i skolens øvingsklinikk, og flere kortere perioder i observasjonspraksis hos ulike institusjoner. Studiet har fire praksisperioder som alle varer i seks uker. Praksis foregår i den offentlige tannhelsetjenesten, under veiledning av kompetente tannpleiere. Praksisstudiene gir deg en virkelighetsnær opplevelse av hvordan det er å jobbe som tannpleier. 

Praksisstudiene foregår i offentlige tannklinikker, hovedsakelig i Innlandet, men også i andre fylker et godt stykke unna Innlandet. Dette gjør at du får prøve deg ute i det virkelige yrkeslivet og får oppleve realistiske situasjoner allerede i studietiden. I praksisperiodene er arbeidsukene tretti timer pr. uke og det kreves minst nitti prosent oppmøte.

Som student må du regne med at praksisplassen vil være et godt stykke unna Elverum, og at du får litt ekstra utgifter til reise- og/eller bolig.

Utveksling

Det legges til rette for utveksling i løpet av studiet ditt hos oss. 

Et utvekslingsopphold gir en opplevelse for livet, i tillegg til faglige og karrieremessige fordeler.

Ta kontakt med internasjonal koordinator på ditt studiested, vi er her for å hjelpe deg ut i verden.

Videre utdanningsmuligheter

Hos oss kan du fortsette på master i folkehelsevitenskap.

Studiet gir også grunnlag for å søke andre masterstudier og videreutdanninger innen fagfeltet i inn- og utland.

Dette studiet tilhører: Fakultet for helse- og sosialvitenskap

Ta kontakt

Har du spørsmål om søknad og opptakskrav kan du kontakte vårt opptakskontor på opptak@inn.no eller telefon 62 43 00 04.

For andre spørsmål om dette studiet kan du ta kontakt med studieadministrasjonen på postmottak-hsv@inn.no, eller ta kontakt med noen av våre ansatte. 

Bilde av Line Hov
Studieveileder
Bilde av Linda Lundsbakken
Studieprogramansvarlig